Sari la conținut
Home » Mușcătura unui om VS. mușcătura unui animal! Care este mai periculoasă?

Mușcătura unui om VS. mușcătura unui animal! Care este mai periculoasă?

Mușcătura unui om VS. mușcătura unui animal! Care este mai periculoasă?

Dacă muşcătura unui om străpunge pielea, bacterii pătrund în organism şi pot deveni o ameninţare gravă la adresa sănătăţii. Bacteriile pătrunse în sânge pot declanşa o infecţie generalizată, care pune la grea încercare sistemul imunitar, spun specialiștii.

Specialiştii susţin că cel mai complex maxilar din toate cele existente este cel al omului. Acesta nu este cu mult mai diferit de cel al cimpanzeilor, gorilelor şi a altor primate.

Mușcătura unui om VS. mușcătura unui animal! Omul poate transmite boli grave pe care orice alt animal nu le poate contacta

Comparând cavitatea bucală a omului cu cea a animalelor menţionate, cercetătorii au descoperit că omul este cu 42% mai forţos în muşcătură decât ele.

Mai rău, omul poate transmite boli grave pe care orice alt animal nu le poate contacta sau da mai departe!

Așadar, în topul 3 cele mai periculoase muşcături din lume, omul ocupă locul fruntaş, fiind apoi urmat de pisică şi, apoi, de câine.

Atenție! Saliva umană e infestată cu o cantitate mare de germeni:1 ml de salivă conţine 100 milioane de microorganisme, cuprinzând peste 190 de specii diferite.

15% din muşcăturile de om ajung să se infecteze, iar cei care recurg la asemenea gesturi barbare muşcă, în general, în zona feţei – a nasului, a buzelor, a sânilor şi a organelor genitale.