Ursul Panda Long Hui, în vârstă de 16 ani și tatăl celor doi pui gemeni Fu Ban și Fu Feng născuți în august la grădina zoologică din Viena, a murit din cauza unei crize cardiace, în timpul anesteziei pentru o examinare medicală, relatează EFE.

„Long Hui ne va lipsi tuturor”, notează, într-un comunicat de presa, potrivit Agerpres, Dagmar Schratter, directoarea grădinii zoologice Schoenbrunn, referitor la ursul care era, din 2003, una dintre cele mai mari atracții ale parcului.

Citește și:

În comunicat se arată că „ursul tată” se afla din noiembrie sub tratament intensiv, deoarece era foarte obosit, mânca puțin și slăbise foarte tare. Acum cateva zile i-a fost detectată, printr-o ecografie, o tumoare de 10 centimetri în abdomen, iar experții vienezi, în coordonare cu o parte dintre colegii chinezi, au decis să-l supună unei tomografii computerizate în vederea unei posibile operații.

Citește și:

„Din păcate în timpul anesteziei, inima lui s-a oprit”, semnala, in acelasi comunicat de presa, veterinarul Thomas Voracek, subliniind că nu ar fi fost posibilă o operație, deoarece plămânii săi prezentau variații importante indicând metastază.

Long Hui, născut la 26 septembrie 2000 la centrul Wolong din China și care în martie 2003 a fost adus la Viena împreună cu ursoaica Yang Yang, a avut cu aceasta cinci pui: Fu Hu (2013), Fu Bao (2010) și Fu Long (2007), care trăiesc în China, și gemenii Fu Feng și Fu Ban, care s-au născut pe 8 august la Viena.

Potrivit grădinii zoologice Schoenbrunn, Long Hui și Yang Yang sunt singura pereche de urși panda care s-au reprodus natural într-o grădină zoologică europeană.

Setari cookie