Sari la conținut
Home » Munsterlander pitic / Heidewachtel, Kleiner Munsterlander Varstehhund, Pointer Munsterlander pitic, Brac mic de Munsterlander, Spion

Munsterlander pitic / Heidewachtel, Kleiner Munsterlander Varstehhund, Pointer Munsterlander pitic, Brac mic de Munsterlander, Spion

  • de


Greutate: 14 – 16 kg
Inaltime: 50 – 56 cm
Origine: Germania,

Istoric rasa Are aceeasi origine, aceleasi caracteristici morfologice si utilizari ca si Munsterlanderul urias, deosebindu-se prin marime si culoarea blanei.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, musculos, puternic. Capul este lunguiet, craniul nu prea mare si rotunjit, botul potrivit de lung cu un nas de culoare maro. Ochii sunt de marime medie si caprui. Urechile sunt late, ascutite la varf si lasate pe langa cap. Coada este de lungime medie, lasata sau usor curbata in sus. Blana este dubla cu un strat exterior cu par de lungime medie, drept, lucios si usor ondulat la urechi, coada si picioare. Are culoarea maro cu alb sau alb cu maro.

Personalitate Este un caine inteligent ,energic, activ, prietenos, vesel, bland. Este ascultator si devotat stapanului, afectuos si iubitor cu copiii. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie. Are un deosebit simt olfactiv.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata regulat pentru a nu se incalci, pentru a-si pastra aspectul placut.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel ridicat de activitate, foarte rezistent fizic caruia ii place sa faca multa miscare. Este recomandat persoanelor active, tip sportiv si care au timp sa se ocupe de caine, sa-l socata la plimbari lungi, la inot, sa faca aport pe uscat si in apa, sa participe la concursuri de agilitate si fly-ball si daca e posibil sa mearga la vanatoare. Poate fi tinut si intr-un apartament, dar se simte mai bine intr-o curte ingradita.

Dresaj Acest caine este ascultator, doreste sa faca pe plac stapanului si de aceea este usor de dresat. Cu un dresaj bland dar consecvent se pot obtine rezultate bune.

Utilitate Este un caine care poate fi folosit pentru orice fel de vanat in orice fel de teren, dar si un discret si placut companion.