De 4339 Vizualizari

Motiv ÎNGRIJORĂTOR pentru care un actor din serialul Game of Thrones roagă fanii să nu mai cumpere câini husky

Motiv îngrijorător pentru care un actor din serialul Game of Thrones roagă fanii să nu mai cumpere câini husky!

Peter Dinklage, actorul care îl interpretează pe Tyrion Lannister din serialul Game of Thrones, și-a rugat admiratorii să nu mai cumpere câini husky doar pentru asemănarea lor cu câinii din serial, din cauza creșterii numărului de abandonări ale acestor patrupede cu ochi albaștri, relatează marți AFP, citat de Agerpres

„Fani uimitori ai serialului, un mare număr dintre voi ați cumpărat un câine husky datorită uriașei sale popularități în serial”, notează actorul într-un comunicat.

„Centrele de adăpost semnalează că un mare număr dintre aceștia sunt abandonați, așa cum se întâmplă cu animalele de companie cumpărate la primul impuls”, scrie actorul, care este vegetarian și este simpatizant al asociației de apărare a animalelor PETA.

Potrivit PETA, de la lansarea serialului în Marea Britanie în 2011, centrele de adăpost pentru câini au înregistrat o creștere de 700% a numărului de husky abandonați.

Un fenomen care s-a mai înregistrat la lansarea filmelor ‘101 Dalmațieni’, ‘Chihuahua din Beverly Hills’, sau ‘Men in Black’, potrivit PETA.

Semnalând faptul că anual „sute de mii de câini și de pisici ajung în centrele de adăpost din Marea Britanie și trebuie să fie eutanasiați, asociația a făcut apel să nu mai fie cumpărate animale de la crescători sau intermediari și să fie privilegiată adopția.

 

Un singur comentariu

  1. Un gest nobil al actorului…asta ar trebui sa se constientizeze populatia sa nu se mai cumpere…Preferatii mei sunt husky, mi-a murit unul cu 16 ani, si cu leismanioza, si era perfect sanatos daca veterinarul nu ma sfatuia ca nu are sens pt un tratament pt.labele din spate ca nu le mai putea misca… Acum am un lup alb, cu cate un ochi diferit, si este adorabil. SA IUBIM ANIMALELE CA SUNT TOVARASII NOSTRI DE CALATORIE PRIN AC LUME SI DUMNEZEU NU LE-A CREAT LA INTAMPLARE (nici sa le mancam ca barbarii)

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X