Motanul Mittens, adversar de temut în cursa pentru postul de prim-ministru. Ce șanse are o pisică aventurieră care poate fi întâlnită în cafenele, biblioteci, universităţi şi în alte locuri publice să aibă o asemenea funcție în stat?

Motanul Mittens este o felină foarte cunoscută din Noua Zeelandă. Atât de cunoscută încât va candida la premiul „New Zealander of the Year” pe aceeași listă cu premierul ţării, Jacinda Ardern.

Mittens are mari șanse, mai ales că se află pe primele locuri ale listei candidaţilor, care rămâne deschisă până la 31 august, informează Agerpres, citând EFE.

„În acest an de împrejurări extraordinare, toţi suntem eroi”, a spus Miriama Kamo, organizatoarea premiului într-un comunicat.

Motanul Mittens a primit anul acesta cheia oraşului Wellington. Felina ce face parte din specia Angora Turcească, de culoarea cafelei cu lapte, are 50.000 de urmăritori pe Facebook.

Pisoiul este foarte apreciat. Când apare pe străzile din noua Zeelandă, oamenii nu ezită să își facă poze pe care le postează ulterior pe rețelele sociale. Motanul a devenit popular în 2018 după ce mai multe persoane l-au adus la poliție crezând că se pierduse. Oamenii legii i-au făcut un cont pe Facebook pentru ca lumea să afle că felina are stăpân, dar este lăsată liberă în stradă.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da