Sari la conținut
Home » Monumentul „Compasiune”, exemplu în lupta împotriva violenței animalelor! Povestea emoționantă a unui cățel

Monumentul „Compasiune”, exemplu în lupta împotriva violenței animalelor! Povestea emoționantă a unui cățel

Monumentul „Compasiune”, exemplul în lupta împotriva violenței animalelor! Povestea emoționantă a unui cățel.

În Moscova, există un monument denumit „Compasiune”. Povestea tragică din spatele acestei denumiri

Violența împotriva animalelor nu poate fi localizată doar într-o anumită regiune, iar actele de cruzime, au loc, din păcate, în toată lumea. Un astfel de gest inacceptabil a avut loc și în Moscova, în anul 2001.

Stația de metrou Mendeleevskaya din Moscova a fost locul unde s-a petrecut o crimă oribilă, exact acum două decenii. O tânără de profesie fotomodel, Iulia Romanova, în vârstă de 22 de ani, a ucis cu sânge rece un câine vagabond ce trăia în acea stație de metrou, din simplul motiv că i s-a părut că acesta latră agresiv spre câinele ei, un terrier.

Fără să stea prea mult pe gânduri, femeia a ucis câinele cu un cuțit de bucătărie, fiind ulterior arestată și pusă să urmeze un tratament psihiatric timp de un an.

Câinele, adoptat de lucrătorii stației de metrou, fusese numit Malchik, ceea ce înseamnă în limba rusă băiețel, și locuia de trei ani de zile în stația de metrou, fiind hrănit din mărinimia trecătorilor și angajaților metroului.

Oribila crimă nu a rămas fără ecou, iar în urma unor serii de proteste publice ce și-au dorit înăsprirea pedepselor pentru astfel de fapte de cruzime și protejarea animalelor, au dus la instalarea unui monument în memoria nevinovatului cățel.

Astfel, în sala de așteptare a stației de metrou Mendeleevskaya, situată pe strada Novoslobodskaya din Moscova, stă de pază în lupta pentru apărarea drepturilor animalelor fără stăpân, piedestalul lui Malchik, fiind denumit „compasiune”.

Monumentul „Compasiune”