Surpriză de proporții! Ce au SURPRINS camerele de supraveghere montate în pădure!Un biolog a avut parte de o surpriză uriaşă, o căprioară a interacţionat extrem de afectuos cu mai mulţi ratoni din pădure, iar o alta cu o pisică şi un tânăr cerb cu o vulpe. 

„Am studiat ratoni peste 10 ani şi e prima oară când văd un comportament de tip mutualist între ei şi un alt animal”, spune Michael Cove, acest tip de comportament definind o interacţiune între două specii diferite care este plăcut pentru ambele părţi.

Citește și:

O căprioara a fost surprinsă interacţionând cu doi ratoni, o alta a interacţionat cu o pisică domestică, iar o fotografie a surprins un tânăr cerb lingând creştetul unei mici vulpi.

Cercetătorii susţin că, în ciuda drăgălăşeniei, interacţiunile dintre specii ar putea creşte riscul bolilor transmisibile, căprioarele din Florida fiind o specie în pericol.

„Recunoaştem tot mai mult că, la fel ca şi noi, animalele au personalităţi diferite, iar uneori fac lucruri bizare”, spune ecologistul Gary Roemer, citat de The Atlantic.

Citește și: