Surpriză de proporții! Ce au SURPRINS camerele de supraveghere montate în pădure!Un biolog a avut parte de o surpriză uriaşă, o căprioară a interacţionat extrem de afectuos cu mai mulţi ratoni din pădure, iar o alta cu o pisică şi un tânăr cerb cu o vulpe. 

„Am studiat ratoni peste 10 ani şi e prima oară când văd un comportament de tip mutualist între ei şi un alt animal”, spune Michael Cove, acest tip de comportament definind o interacţiune între două specii diferite care este plăcut pentru ambele părţi.

O căprioara a fost surprinsă interacţionând cu doi ratoni, o alta a interacţionat cu o pisică domestică, iar o fotografie a surprins un tânăr cerb lingând creştetul unei mici vulpi.

Cercetătorii susţin că, în ciuda drăgălăşeniei, interacţiunile dintre specii ar putea creşte riscul bolilor transmisibile, căprioarele din Florida fiind o specie în pericol.

„Recunoaştem tot mai mult că, la fel ca şi noi, animalele au personalităţi diferite, iar uneori fac lucruri bizare”, spune ecologistul Gary Roemer, citat de The Atlantic.