Sari la conținut
Home » Moduri uimitoare prin care câinii îți pot salva viața. Sigur nu te-ai gândit la asta

Moduri uimitoare prin care câinii îți pot salva viața. Sigur nu te-ai gândit la asta

Moduri uimitoare prin care câinii îți pot salva viața! Spre deosebire de pisici, câinii să nu au nouă vieți. Dar ei joacă un rol important în viața multora dintre noi. Te determină să faci mișcare, va pot ajuta să vă lăsați de fumat, pot scădea tensiunea arterială.

Moduri uimitoare prin care câinii îți pot salva viața.  150 de ore de exercițiu pe săptămână înseamnă sănătate

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au descoperit că aproape jumătate din proprietarii de câini au exercitat 30 de minute pe zi, cinci zile sau mai mult pe săptămână. Faceți calculele și asta ajunge la o medie de 150 de ore de exercițiu pe săptămână – exact ceea ce sugerează oamenii de știință.

Un alt studiu arată că proprietarii de câini fac cu aproximativ 30 de minute mai multă mișcare pe săptămână decât cei care nu dețin prieteni cu patru picioare.

Este de dorit sa avem tensiune arteriala cu valori scazute, iar ercetările publicate de NIHTrusted Source au constatat că proprietarii de animale de companie ar putea fi protejați împotriva bolilor cardiovasculare.

Vă pot ajuta să vă lăsați de fumat. Un sondaj online efectuat de Henry Ford Health System din Detroit a constatat că aproximativ unul din trei fumători a spus că sănătatea unui animal de companie îi va motiva să încerce să renunțe la fumat. Așa că mergeți mai departe și aduceți-i prietenului tău fumător un câine de Crăciun.

Te împiedică să mergi la medic toată ziua. Un studiu publicat în Monitorul social australian, arată că proprietarii de câini au făcut cu 15% mai puține vizite la medic decât cei care nu aveau un prieten necuvântător acasă. Cum au ajuns la această concluzie? Simplu. Mișcare zilnică pe care o faceți cu cel mai bun prieten necuvântător. Mișcarea înseamnă sănătate.

Ei vă pot ajuta să luptați împotriva depresiei. Într-un studiu între campusuri, studenții care se confruntau cu depresia au fost invitați să petreacă câteva ore cu un câine de terapie. I-au mângâiat, s-au jucat cu ei și au făcut poze cu ei. Rezultatele: o scădere cu 60% a simptomelor de anxietate și singurătate raportate de sine.

Pot simți cancerul. Toată lumea știe că patrupezii au  mirosul foarte dezvoltat: Unii canini pot mirosi de fapt cancerul.

Un studiu din jurnalul Gut a constatat că un Labrador Retriever special instruit ar putea detecta cu exactitate cancerul atunci când mirosea respirația oamenilor. Câinii sunt pregătiți să înlocuiască medicii? Nu. Însă îi pot ajuta pe oameni să meargă la timp la medic, potrivit healthline.com.