Sari la conținut
Home » Modificarea legii de protecție a animalelor produce efecte. Cățel salvat de polițiști din curtea unor inconstienți

Modificarea legii de protecție a animalelor produce efecte. Cățel salvat de polițiști din curtea unor inconstienți

  • de

Modificarea legii de protecție a animalelor produce efecte. Un cățel a fost salvat de polițiști din curtea unor inconstienți. Trei adolescenți din Zărnești, județul Buzău, în inconștiința lor, au făcut un o acțiune criminală, săptămâna trecută, când au turnat acetonă peste un biet cățel, apoi i-au dat foc.

În prostia lor, ca să fie își arate ”isprava”, și-au filmat actul de „bravură” și au postat filmulețul pe o rețea de socializare. Polițiștii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat, i-au identificat pe tinerii agresori și le-au făcut dosar penal.

Modificarea legii de protecție a animalelor produce efecte. Cățelul a fost salvat de polițiști

Câine incendiat salvat de polițiști

Întreaga întâmplare a fost relatată de ministrul Marcel Vela pe pagina sa de Facebook. „Câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini bune. A fost găsit duminică la domiciliul autorilor. Polițiștii l-au ridicat și predat asociației pentru protecția animalelor Kola Kariola, care va avea grijă de el. Pentru cei care nu cunosc povestea, vă spun că a fost victima inconștienței și teribilismului a trei adolescenți din comuna Zărnești. Aceștia au turnat acetonă pe cățel și i-au dat foc.”

Dosar penal pentru cei trei agresori. Modificarea legii de protecție a animalelor produce efecte

”Pentru a clarifica toate aspectele, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor”, se arată în postarea distribuită de Ministerul Afacerilor Interne.

Cățelul e foarte speriat și traumatizat

Potrivit reprezentanților asociației care l-a preluat pe sărmanul animăluț, acesta e într-o stare mai bună, însă e foarte afectat psihic. Se pare că acesta a mai fost schingiuit în trecut.  Nu e prima dată când trece prin astfel de traume, cățelul prezenta mai multe răni la cap, de la niște lovituri. „Inițial am crezut că nu mai are nicio șansă la viață, dar după ce l-am preluat ne-am dat seama că nu este foarte afectat de arsură. Am înțeles de la domnii polițiști că a fost stropit cu acetonă și doar i-a fost pârlită blănița. Problema la câine e că este foarte afectat psihic. Nu e prima oară când a fost schingiuit. Tremură necontrolat, se pune pe burtă și ințepenește așa. Are mai multe răni în jurul capului care nu sunt provocate de arsură, ci de lovituri”, a declarat pentru Digi24,  Marius Chirca, de la Kola Kariola. În imaginile postate de asociație se vede cum polițiștii au învelit în folie de protecție cățelul și ulterior l-au predat medicilor veterinari, pentru tratarea rănilor.