Sari la conținut
Home » Mituri false, despre cea mai inteligenta creatura a oceanelor

Mituri false, despre cea mai inteligenta creatura a oceanelor

Rechinii si-au castigat reputatia de creaturi periculoase, gata sa atace orice cu falcile lor puternice, insa o mare parte dintre miturile tesute in jurul acestuia sunt false…

  1. Toti rechinii mananca oameni!

Conform descopera.ro, potrivit rapoartelor prezentate de World Wildlife Fund (WWF), majoritatea rechinilor se hranesc cu pesti sau nevertebrate, precum calamarul. Atacurile rechinilor sunt in general accidentale, din cauza vizibilitatii reduse din apa. De aceea, sunt mult mai multe cazuri de rechini care au muscat oameni decat rechini care au omorat oameni.In mare parte, sunt 30 de atacuri de rechin anual, insa intre cinci si zece dintre cazuri sunt fatale. De fapt, automatele omoara mai multi oameni anual, conform U.S Consumer Product Safety Commission. Intre 1978 si 1995, au fost declarate peste 37 de cazuri, in care un automat a provocat moartea unui om.Cercetatorul Daniel Bucher, de la Universitatea Southern Cross, a sugerat ca rechinii nu pot consuma carne umana.

  1. Rechinii nu sunt inteligenti!

De fapt, rechinii sunt cele mai inteligente creaturi din ocean, multumita celor 400 de ani de evolutie. Considerati anterior fara prea multa gandire, noile studii au demonstrat ca, rechinii pot dezvolta comportamente sociale complexe. De exemplu, un studiu din 1996 a dezvaluit faptul ca, rechinii afiseaza peste 29 de comportamente cand se simt amenintati, de asemenea unii rechini pot comunica intre ei prin limbajul trupului.

  1. Toti rechinii sunt uriasi si infricosatori si au dinti ascutiti!

Nu toti rechinii arata precum faimosul pradator din filmul „Jaws” din 1975. Exista peste 450 de specii de rechini, de toate formele si marimile. Rechinul mic de apa adanca masoara doar 20 de centimetri lungime, in timp ce rechinul alb poate ajunge la peste 12 metri lungime. Rechinul pelerin este al doilea cel mai mare peste din ocean, insa se hraneste doar cu plancton.Muscatura rechinului alb, insa, poate fi fatala, acesta avand peste 300 de dinti ascutiti.