Sari la conținut
Home » Misterul a fost deslușit! De ce sunt unii câini răi? Vei rămâne mut de uimire

Misterul a fost deslușit! De ce sunt unii câini răi? Vei rămâne mut de uimire

Misterul a fost deslușit! De ce sunt unii câini răi? Câinii din această categorie nu au, în mod obligatoriu, un caracter agresiv.

Medicul Belen Rosando spune că vinovați pentru acest comportament agresiv sunt oamenii, câinii nu sau născut răi, ci devin răi.Misterul a fost deslușit! De ce sunt unii câini răi? În cazul oamenilor, o scadere a nivelului serotoninei duce deseori la depresie, anxietate, pierderea sperantei si a bucuriei de a trai.

Dr. Belen Rosando afirma ca agresivitatea, indreptata in special impotriva oamenilor, este cea mai frecventa problema comportamentala a cainilor din zilele noastre. Cercetatorii au analizat mostre de sange recoltate de la un numar de peste 80 de caini despre care stapanii lor sustin ca au devenit agresivi odata cu trecerea timpului.

Cand cercetatorii au comparat mostrele de sange ale cainilor agresivi cu mostre de sange recoltate de la un esantion de 19 caini cu comportament normal, oamenii de stiinta au observat ca animalele agresive aveau in sange o concentratie redusa de serotonina.

In anul 2007, anticipand parca aceasta problema, compania Drug Lily a lansat pe piata o forma de „Pet Prozac” cu aroma de carne de vita, destinata cainilor cu probleme de stres, anxietate si depresii, potrivit descopera.ro.ATENȚIE!!!

În urma cercetărilor, specialistii afirma ca patrupedele care nu sunt plimbate zilnic sau sunt lasate singure pe perioade lungi ale zilei sunt mult mai predispuse la depresii.