Miracolul vine de la Ruși! Cum au supraviețuit animalele în carantină

Când un bărbat s-a îmbolnăvit și a fost pus în carantină, voluntarii au adus alimente și medicamente, dar nimeni nu a putut să aibă grijă de cei doi câini ai săi. Așadar, timp de o lună, o rudă îndepărtată a devenit voluntar pentru animalele rămase singure din Rusia.

Organizațiile de voluntari care ajută animalele există în Rusia de mult timp, dar anul acesta s-au schimbat pentru a răspunde noilor cerințe din cauza pandemiei de coronavirus.

Yekaterina Posysaeva este coproprietar al unei clinici veterinare din Moscova. La sfârșitul lunii martie, Yekaterina și alți voluntari s-au reunit pentru a discuta despre cum să ajute proprietarii de animale de companie care erau în carantină sau spitalizați. S-au gândit să folosească o parte din clinică pentru a le adăposti, dar în curând peste 350 de persoane s-au oferit să încurajeze câini, pisici și chiar papagali și broaște țestoase.

Mulți proprietari nu aveau nevoie să amenajeze o casă de plasament pentru animalele de companie, dar aveau nevoie de cineva care să cumpere alimente și să le plimbe câinii.

Procesul a fost realizat fără contact direct cu oamenii: proprietarul a legat lesa câinelui de clanța ușii pe afară, voluntarul lua câinel și îl plimba, apoi îl legat înapoi de mânerul ușii, suna la sonerie pentru a anunța proprietarul că i-a fost adus animalul de companie, potrivit The Moscow Times.