Mini Winnie este numele primului câine din Marea Britanie care a fost clonat! Rebecca Smith, stăpâna unui Teckel, a câștigat un concurs pentru a crea o versiune mai tânără a propriului animal de companie, în vârstă de 12 ani. Aşa s-a născut Winnie.Competiția a fost organizată de firma sud-coreeană Sooam Biotech, premiul cel mare fiind suma de £60,000. Astfel, Mini Winnie a fost conceput într-o eprubetă și s-a născut pe 30 martie în Seoul. Întregul proces a fost filmat de către o televiziune. Originalul e foarte bătrânPrimul animal clonat de către oamenii de știință a fost oaia Dolly, în anul 1996. Mai apoi, în 2005 în Coreea de Sud, Dr. Woo Suk Hwang a clonat primul câine.Câștigătoarea concursului  a decis să intre în competiție realizând faptul că Winnie nu o să mai fie prin preajmă mult timp, din moment ce acesta are deja 12 ani.

Originalul Winnie, alaturi de stapana sa.
Originalul Winnie, alaturi de stapana sa.
 S-a născut prin cezarianăPentru procesul de clonare a fost nevoie de o mostră de țesut care a fost trimis în Coreea de Sud în azot lichid, iar celulele au fost puse în ovule oferite de la o femelă din aceeași rasă. Embrionul a fost purtat de un animal donator și în urmă cu 10 zile, Mini Winnie s-a născut prin cezariană, cântărind puțin peste 1 kg la naştere!Rebecca Smith a fost prezentă în sala de naștere, confirmând asemănarea cu originalul Winnie. Singurul dezavantaj este faptul că Rebecca trebuie să aștepte şase luni pentru a putea lua acasă cățelul, regula fiind impusă de medicii veterinari care îl supraveghează pe micuţ. Acum, puiul este alăptat de o mamă surogat.article-2600354-1CF4F4A100000578-708_634x425Mini Winnie a fost o investiţie de PRFirma sud-coreană, care de-a lungul timpului a clonat mai mulți câini, speră acum că şi alţi britanici vor dori să plătească suma de £60,000 pentru a crea versiuni identice ale propriilor animale de companie.Expertul John Woestendiek crede că industria clonării s-a concretizat în Coreea de Sud tocmai prin faptul că standardele etice sunt mult mai joase față de Europa sau Statele Unite ale Americii. În plus, acesta afirmă faptul că, de multe ori, animalele au fost rănite în procesul clonării. 
Winnie Senior
Winnie Senior
Un doctor îi năruie visele:Animalele clonate nu vor fi neapărat aceleași”O părere sceptică vine din partea lui Sir Ian Wilmut, care a afirmat pentru the Mail: ,,Stăpânii animalelor vor fi dezamăgiți. Personalitatea câinilor se formează după modul în care sunt tratați. Dacă vei cheltui £60,000 pentru a clona un câine, cu siguranță îl vei trata diferit.”article-2600354-1CF4F4B800000578-911_634x413Puteţi să vedeţi întregul proces de clonare a lui Winnie pe Channel 4 din Marea BritaniePovestea Rebeccai Smith va apărea într-un documentar pe Channel 4, în care aceasta va povesti cum Winnie (originalul) a ajutat-o să depășească perioada în care suferea de bulimie. Chiar dacă există păreri negative în ceea ce privește clonarea animalelor, Rebecca este mulțumită de faptul că are un nou cățel, identic cu cel care i-a schimbat viața: ,,La finalul zilei, am primit un alt Winnie pe care îl voi iubi la fel de mult.”article-2600354-1CF4F47600000578-769_634x411Roxana STRATULAT