De 1053 Vizualizari

Micul simbol al sperantei: Pugul care a supravietuit incendiului catastrofal din Australia

Jumatate din corpul micutului e ars

 

 

Incendiul care a făcut scrum o mare parte din vegetația și orașele din sud-vestul Tasmaniei, Australia, a fost la un pas să-l ucidă și pe Charlie, un cățel din rasa pug, în vârstă de cinci ani.
Din fericire, micuțul a scăpat cu viață, fiind tras din flăcări de echipele de intervenție, în timp ce casa stăpânilor săi s-a transformat în cenușă. A fost dus imediat la clinica veterinară, unde veterninarii l-au ținut în operație mai multe ore, pentru că Charlie nu a scăpat ușor. Micuțul a suferit arsuri grave pe jumătate din suprafața corpului.

Dar medicii veterinari australieni spun că pugul e un luptător, refacerea merge bine și va trebui să stea în clinică cel puțin două luni de zile. Celălalte animale de companie cu care conviețuia Charlie, o pisică și un câine, nu au supraviețuit.

Dr. Gareth Stephenson, cel care l-a operat pe Charlie: ”Cu siguranță are dureri acum și e speriat, dar are un caracter puternic! E un cățel nemaipomenit, care a reușit să scape cu viață, numai el știe cum. A fost adus joi noaptea de un echipaj de intervenție, iar la scurt timp au intrat pe ușă și proprietarii lui. Când au văzut că Charlie a supraviețuit au izbucnit în lacrimi. Sunt devastați de pierderea celorlalte două animale ale lor.”

 

Charlie a fost numit de presa internațională ”Simbolul speranței”.

Sursa foto: Daily Mail

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X