De 3941 Vizualizari

Mi-a luat 40 de minute să-l extrag dintre arcurile canapelei în care săpase vreo 7-8 ore

Povestea lunii!

Lacrimam deseori la povestile spuse de cei de peste hotare. Dar asta nu inseamna ca la noi nu se intampla lucruri bune sau ca romanii nu au un suflet cald si iubitor atunci cand vine vorba de necuvantatoare. Afla povestea lui Frip!

Aceasta poveste ne-a fost relatata de cititoarea noastra, Izabela Tunde Bitay.

 

Independent şi încăpăţânat, dar atât de afectuos… Aşa a fost Frip, vizsla maghiară pe care am primit-o în dar atunci când eram doar o adolescentă.

vizsla_maghiara_b_11

Fiind câine de vânătoare, Frip a fost un cercetaş rebel şi extrem de curios. Nu lăsa nimic necercetat, nestudiat şi nemarcat! Pui fiind, a ros tot ce se putea roade şi îmi amintesc că, odată, mi-au trebuit cam 40 de minute să-l extrag dintre arcurile canapelei în care săpase vreme de vreo 7-8 ore, cât rămăsese singur! Mai târziu, maturizandu-se, pasiunea lui cea mai mare au devenit… căţeluşele!

Apoi a venit şi vremea când Frip, mai în vârstă şi mai înţelept, a schimbat macazul, convertindu-se dintr-un Don Juan de nestăpânit, în cea mai eficientă dădacă patrupedă.

S-a întâmplat atunci când a venit pe lume fiul meu. De îndată ce am ajuns acasă de la maternitate, Frip s-a instalat în locul din care cu greu reuşeai să-l mai urneşti: sub patul bebeluşului. Orice scâncet al băiatului îl făcea să reacţioneze, dacă nu eram în cameră, venea şi mă lătra într-un fel anume, pe o tonalitate joasă, parcă de părinte dojenitor. Nu mai exista plimbare fără caruciorul supravegheat de Frip, care cu greu se dezlipea câteva minute de noi ca să dea o raită printre tufe şi copaci. Când o persoană străină se apleca spre copilul din cărucior, Frip se ridica încet cu labele din faţă sprijinite de margine şi nu-şi dezlipea privirea de la „intrus”.

vizsla01

Frip l-a însoţit pe fiul meu atunci când a învăţat să meargă, nedezlipindu-se de el atunci când a început să exploreze singur universul nostru domestic şi a fost primul lui prieten… Mai târziu s-au jucat împreună, iar bunul, blândul nostru Frip i-a permis băieţelului să-l muşte de nas atunci când avea doar opt dinţi, fără să protesteze, i-a dat voie să-l tragă de coadă, să-i lege labele de piciorul mesei, să-l gâdile, să-i sufle cu trompeta în urechi, să-l folosească pe post de tobă. Nimic nu era prea mult pentru Frip atunci când venea vorba de băiatul meu. Anii au trecut, fiul meu a mers la grădiniţă, iar Frip a devenit un senior domol şi calculat: nu s-a revoltat că micuţul şi-a început viaţa socială, ci a învăţat să-l aştepte răbdător să se întoarcă acasă. Ce hârjoană se încingea atunci în fiecare după-amiază!

Cred cu tărie ca Frip a avut un rol-cheie în educaţia fiului meu: copilul a învăţat de la animal să iubească şi să dăruiască necondiţionat, din tot sufletul!” 

 

 

4 Comentarii

 1. Superba poveste!

 2. andripopa spune:

  am si eu un astfel de exemplar de aproximativ un an si trei luni dar nu stiu cand o sa-i vina mintea la cap pt. ca este asa de jucaus si sare tot timpul.cand ma duc sa-i dau de mancare rebuie sa-mi iau salopeta ca mi-a nenorocit toate hainele, dar nu-mi pare rau ,mai mult ma ingrijoreaza ca o trage cam tare de lesa pe nepoata mea prin toata gradina. Oare la un moment dat o sa se mai linisteasca , cred ca da dupa ce am citit in acest articol

 3. Marius Bindea spune:

  Buna. Primele doua poze ale acestui articol – e de fapt poza facuta de mine, cainelui meu Max – tot o vizsla maghiara. Poza e luata de pe site-ul meu: http://www.pozecaini.com/poze-cu-max-vizsla-maghiara-seria-2

  Asadar nici vorba de Frip cum sustineti dumneavoastra. Astept o explicatie…Numai bine, Marius

  • Izabella spune:

   Buna, Marius. Cei de la animalzoo.ro au ilustrat materialul trimis de mine, eu nu am trimis poze pentru ca le am doar pe suport de hartie si am tot amanat sa le scanez. Aceasta este explicatia si nu as vrea sa ramai cu o impresie gresita, fotografiile catelului tau au servit o cauza buna. Ai un caine frumos, vizsla maghiara este o rasa deosebita si va doresc numai bine!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X