187 Vizualizari

09 dec., 2016 la 6:51 pm

In Mexic a fost gasita fosila unei balene, cu o vechime de 1,8 milioane de ani

sursa foto - http://www.digitalguerrero.com.mx

Fosila unei balene datând de aproximativ 1,8 milioane de ani a fost descoperită în apropierea unei mici comunități de pescari din sudul Mexicului, a anunțat Institutul Național de Antropologie și Istorie (INAH) din această țară, preluat de AFP.

Potrivit Agerpres, fosila a fost găsită într-un râu care se varsă în mare la Punta Maldonado, un sat din statul mexican Guerrero, situat la aproximativ 230 de kilometri de stațiunea Acapulco. “Este fosila unui mamifer marin pe care le-am identificat ca fiind o balenă, de acum circa 1,8 milioane de ani (…). Vom ști mai multe cu ajutorul analizelor efectuate în laborator”, a declarat Hermosillo Worley, cercetător în cadrul INAH. Paleontologii au scos la suprafață o bucată de fosilă de 5 metri lungime, însă, per total, balena ar putut fi măsura 12 metri.

Potrivit lui Worley, descoperirea acestei fosile va contribui la aflarea mai multor informații despre balene, în special cu privire la evoluția craniului acestora.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X