Sari la conținut
Home » METIONINA GEL

METIONINA GEL

METIONINA GEL

GEL CU APLICARE ORALĂ, ANTITOXIC ŞI HEPATOPROTECTOR

COMPOZITIE

DL-Metionină ……………………….….…………………………………. 8 g;Excipient până la ……………………………………………………… 100 g.

ACTIUNE

Metionina este un aminoacid esenţial cu sulf care intervine în metabolismul lipidelor şi proteinelor. Previne sau corectează depunerile de grăsimi la nivelul ficatului prin evitarea deficitului de colină. Are efect antitoxic şi hepatoprotector. Reduce pH-ul urinei. Produsul are un gust plăcut, fapt care favorizează administrarea sa.

INDICATII

Produsul se foloseşte pentru prevenirea şi tratamentul urolitiazei urinare şi a degenerării grave a ficatului la câine şi pisică şi ca sursă suplimentară de metionină la câini şi pisici cu hrană deficitară în aceasta; reduce emisiile de amoniac din urină.

MOD DE FOLOSITE

Pentru obişnuirea animalelor cu produsul se aplică o cantitate redusă pe nas sau pe limbă. Ulterior îl consumă cu plăcere. Produsul se administrează individual, pe cale orală în cantitate de ½ linguriţă (2,5 g produs) la pisică şi 1 linguriţă (5 g produs) la câine.

CONTRAINDICATII SI PRECAUTII

Metionina poate să fie toxică prin supradozări. Sporadic s-au observat tulburări gastrointestinale. Se va evita administrarea simultan cu alţi produşi care induc acidifierea urinii. Este contraindicată la animalele cu afecţiuni hepatice şi renale grave.Nu se utilizează pentru animalele gestante sau în perioada de lactaţie. Nu se utilizează pentru animalele mai mici de 1 an.Nu se administrează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

CONDITII DE PASTRARE

La temperatura de 8-15°C, în ambalajul original.