Sari la conținut
Home » Medicul veterinar AVERTIZEAZA: PERICOLE DE PASTI, PENTRU ANIMALUL DE COMPANIE!

Medicul veterinar AVERTIZEAZA: PERICOLE DE PASTI, PENTRU ANIMALUL DE COMPANIE!

Multe familii se pregatesc, in aceasta perioada a anului, pentru a Sarbatorile de Pasti, si, in acest context, este extrem de important sa tinem cont de faptul ca, tocmai aceste pregatiri pot genera potentiale pericole pentru prietenii nostri cu blana!Medicul veterinar Cristina Grozea, de la Cabinetul Crazy-Vet, a dorit sa faca o serie de recomandari iubitorilor de animale, iar daca se tine cont de ele, se pot evita posibilele problemele…Astfel, inainte de a decora casa si de a va apuca de vopsit ouale, fiti atenti la urmatoarele aspecte: 

  1. Ciocolata! Poate provoca tulburari gastro-intestinale, pancreatita, stimulare a sistemului nervos (hiperactivitate, tremor si convulsii) si cresteri ale frecventei cardiace. Alte ingrediente ce nu trebuie tinute in apropierea animalului de companie sunt: stafidele, nucile de Macadamia, xilitolul si/sau alcoolul.
  2. Masa de Pasti! Mielul, drobul, pasca sunt produse greu de digerat. Acestea pot provoca varsaturi, diaree, balonare! Din acest motiv este bine sa evitam sa dam astfel de gustari companionii nostri!
  3. Iarba de plastic, decoratiune de Pasti! Atunci cand, accidental, este consumat acest material plastic – se poate depune in tractul gastro-intestinal si face ravagii! Semnele de ingrijorare includ varsaturi, diaree, scaderea apetitului, letargie si dureri de stomac.
  4. Plantele! Multe plante pot provoca probleme pentru animale de companie! Unele dintre cele periculoase sunt crini si bulbi care infloresc primavara. Crini (Lilium sp si Hemerocallis sp) pot provoca chiar probleme extrem de serioase pentru companionii nostri. Ingerarea oricarei dintre partile plantei poate duce la leziuni renale si tulburari gastro-intestinale .
  5. Ingrasaminte si produse erbicide! Pentru ca vremea este frumoasa si vrem sa pregatim curtea ca sa arate bine de Pasti, ne apucam si de gradinarit. Multi proprietari de animale vor folosi ingrasaminte si/sau erbicide in curtile lor, si de multe ori acestea pot provoca probleme grave animalelor de companie. De aceea este bine ca, in timpul aplicarii produselor, sa tineti animalele de companie in casa! Urmati intocmai instructiunile de pe eticheta producelor si asteptati un timp pentru a lasa animalul din nou afara!