Sari la conținut
Home » Medicina estetică intră şi în lumea animalelor: Lifting facial pentru câini

Medicina estetică intră şi în lumea animalelor: Lifting facial pentru câini

Medicina este ca magia, spunea un înţelept. Poate să fie albă, adică buna, dar poate să fie şi neagră, adică nefolositoare. Când a menţionat despre medicina neagră, făcea referire la medicina estetică, de care multe personae pot abuza.Ei bine, acest tip de intervenţii chirurgicale au intrat acum şi în lumea animalelor, mai exact, a câinilor.Începând cu cuparea urechilor şi codotomia (taiarea cozii) – despre care medicii spun că sunt interventii inutile şi chinuitoare pentru animal, dar care îi face mai frumoşi în ochii stăpânului, terminând cu injectarea de botox în ploape, pentru a corecta un defect care le împiedică vederea. Toate acestea sunt intervenţii estetice ce pot fi făcute chiar şi la noi în ţară.

Botox pentru pleoape cazute - Inainte si dupa
Botox pentru pleoape cazute – Inainte si dupa
„Operaţiile estetice sunt bune pentru câini“, spune Edgado Brito, medic veterinar de 20 de ani şi bun cunoscător al rasei Doberman. Medicii veterinari folosesc Metacril pentru a îndrepta urechile lăsate sau Botox pentru pleoapele patrupedelor, susţine Brito.Lifting facial:

Lifting facial

În Brazilia, SUA şi Europa, operaţiile estetice pentru animale sunt tot mai cerute, în ciuda obiecţiilor activiştilor care apără drepturile animalelor.