Medicina este ca magia, spunea un înţelept. Poate să fie albă, adică buna, dar poate să fie şi neagră, adică nefolositoare. Când a menţionat despre medicina neagră, făcea referire la medicina estetică, de care multe personae pot abuza.

Ei bine, acest tip de intervenţii chirurgicale au intrat acum şi în lumea animalelor, mai exact, a câinilor.

Începând cu cuparea urechilor şi codotomia (taiarea cozii) – despre care medicii spun că sunt interventii inutile şi chinuitoare pentru animal, dar care îi face mai frumoşi în ochii stăpânului, terminând cu injectarea de botox în ploape, pentru a corecta un defect care le împiedică vederea. Toate acestea sunt intervenţii estetice ce pot fi făcute chiar şi la noi în ţară.

Botox pentru pleoape cazute - Inainte si dupa
Botox pentru pleoape cazute – Inainte si dupa

Citește și:

„Operaţiile estetice sunt bune pentru câini“, spune Edgado Brito, medic veterinar de 20 de ani şi bun cunoscător al rasei Doberman. Medicii veterinari folosesc Metacril pentru a îndrepta urechile lăsate sau Botox pentru pleoapele patrupedelor, susţine Brito.

Lifting facial:

Lifting facial

În Brazilia, SUA şi Europa, operaţiile estetice pentru animale sunt tot mai cerute, în ciuda obiecţiilor activiştilor care apără drepturile animalelor.

Citește și:

 

 

 

 

Setari cookie