Sari la conținut
Home » Mastiff tibetan

Mastiff tibetan

  • de


Greutate: 34 – 72 kg
Inaltime: 61 – 76 cm
Origine: Tibet,

Istoric rasa Este considerat stramosul tuturor raselor de Mastiff. A fost crescut pentru paza cirezilor si locuintelor tibetanilor. In 1877 Regina Victoria a primit cadou un exemplar al acestei rase, la fel si presedintele Eiserhower.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic cu un corp dreptunghiular. Are un cap mare, lat, cu un bot patrat. Buzele sunt mari si usor lasate lateral. Ochii sunt de marime medie, oblici si caprui inchis. Urechile sunt triunghiulare, medii ca marime, rotunjite la varf si lasate. Coada este lunga, stufoasa si arcuita pe spate. Blana este dubla cu un strat interior gros, pufos si unul exterior cu firul drept, aspru. Blana poate fi neagra, neagra cu cafeniu, maro-auriu, gri cu sau fara zone cafenii in jurul ochilor, partea inferioara a picioarelor, sub coada si pe bot.

Personalitate Este un caine calm, rezervat si cam incapatanat. Echilibrat, curajos, demn, foarte devotat familiei, este iubitor de copii, dar poate deveni prea protector si poate interpreta gresit unele interactiuni inofensive. Este prevazator cu strainii. Daca a fost socializat de mic cu alti caini sau alte animale din gospodarie, atunci nu sunt probleme.

Ingrijire Blana acestui caine necesita un periaj regulat, iar in perioada de naparlire, periajul trebuie sa fie mai intens si zilnic.

Conditii de viata Se simte cel mai bine in aer liber alaturi de un stapan ferm, cu experienta in cresterea cainilor. Are nevoie de dresaj, socializare.

Dresaj Dresajul acestui caine trebuie facut de o persoana cu multa experienta in dresaj si trebuie sa fie ferm, fara a fi sever, fara  a lovi cainele, sa fie calm, echilibrat, pentru ca animalul sa capete incredere sa-si respecte stapanul. Ii plac plimbarile lungi, dar nu si alte activitati avand un nivel moderat de activitate.

Utilitate Este un bun caine de paza al locuintei si un devotat companion.