De 1044 Vizualizari

Masculii de Văduvă neagră au găsit o solutie pentru a nu mai fi devorați de femele

Păianjenii masculi din specia Latrodectus Mactans supranumită ”Văduva neagră”, binecunoscuți pentru faptul că după împerechere sunt devorați de femele, au dezvoltat o metodă inedită pentru a-și salva viața, au dezvăluit oamenii de știință. Pentru a nu fi omorâți, acești păianjeni preferă, mai nou, să insemineze femele tinere, care rețin lichidul seminal și nasc după ce ajung la maturitate.

Pentru aceasta, masculii își folosesc colții pentru a pătrunde în carapacea juvenilă a femelelor și a-și depozita sperma. Potrivit oamenilor de știință, ei fac acest lucru cu mare atenție, fără a produce răni femelelor, într-un anumit moment din dezvoltarea acestora.

Spre deosebire de împerecherea cu femele adulte, opțiune care duce la ”acte de canibalism”, această metodă le asigură nu numai supraviețuirea, ci și șansa de a se împerechea de mai multe ori, menționează cercetarea recentă publicată în jurnalul Biology Letters a Royal Society. „Acest studiu semnifică faptul că masculii au de fapt șansa să se reproducă mai mult de o dată”, a declarat pentru AFP coautoarea studiului, Maydianne Andrade, de la Universitatea Scarborough din Toronto.

”Așadar, chiar și în acest sistem extrem, în care de obicei femelele ‘fac jocurile’, masculii au găsit o cale de a modifica balanța pentru a-și mări succesul în procesul reproducției”, a completat, potrivit Agerpres, Andrade.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X