Marcel Vela vorbește de un nou proiect privind protecția animalelor. Ce vrea să facă ministrul

Ministrul de Interne, Marcel Vela, pune în aplicare deciziile cu privire la politicile statului. Recent, cel care deține o funcție publică importantă în guvern a anunțat că va fi supus un proiect privind protecția și prevenția față de relele tratamente, abuzurile sau cruzimile la care sunt supuse animalele. Toate animalele care se vor afla în pericol, vor fi plasat în adăpost.

Proiectul va intra în linie dreaptă

„Un proiect care îmi este foarte drag, care de astăzi va intra în linie dreaptă. Va fi supus în primă citire în ședința de Guvern din această seară. Proiectul, care se leagă și de ziua de 4 octombrie, ziua internațională a animalelor, o zi dedicată vieții animalelor și legăturii noastre cu ele.

Acest proiect are că obiectiv adoptarea unor măsuri prin care să se asigure protecția animalelor și pentru a preveni relele tratamente aplicate animalelor sau abuzurile sau cruzimile care există în prezent înregistrate în toată țară asupra acestora.

Printre zonele pe care le abordează acest proiect, putem spune că stabilim un mecanism pentru a constata exact atunci când un animal se află într-o situație de pericol, astfel încât să putem emite ordin de plasare a animalului în adăpost. O altă zonă este pentru a reglementa situațiile care prezumă existența unui pericol pentru animale. Totodată stabilim elementele care trebuie să fie precizate în ordinul de plasare a animalelor în adăpost”, spune ministrul de Interne.

Același proiect prevede că asigurarea de adăposturi de animale va fi făcută de consiliile județene și de către Consiliul General al municipiului București.

„Pe lângă aceste prevederi veți mai regăsi instituirea unei sarcini către consiliile județene și Consiliul General al municipiului București, privind obligația de a asigura, cu caracter continuu și permanent, servicii publice de adăpostire a animalelor.

Acest proiect va completa legea și va stabili un mecanism privind posibilitatea încadrării funcțiilor de polițist cu atribuții în protecția animalelor, prin transferuri, fără examen sau concurs, a medicilor veterinari din cadrul DSVSA, cu acordul acestora.

Proiectul va stabili numărul și structura de posturi, prin ordin al ministrului, ce vor intra în componența Poliției Animalelor”, a menționat Marcel Vela, de la sediul MAI.

Animalzoo.ro Vreti sa primiti notificari cu ultimele stiri? Nu Da