Cum vrea Marcel Vela să ajute animalele fără stăpân. „Un pas mic, dar important…”

În București, există poliția animalelor, dar ea nu are competențe pe infracțiuni, ci doar pe contravenții, departament ce a existat în subordinea ANSVSA. Pentru a constru un viitor bun necuvântătoarelor, Marcel Vela a anunțat primul demers pentru înființarea Poliției Animalelor.

Ministru de interne a anunțat pe Facebook primul demers pentru înființarea Poliției Animalelor. Ministrul spune că s-a făcut „un pas mic, dar important” în acest sens.

Se vorbește mult în ultima perioadă despre Poliția Animalelor

„Se vorbește mult în ultima perioadă despre Poliția Animalelor. Astăzi aleg să nu vă povestesc despre acest demers, ci să vă spun că #seîntâmplă. Nu vreau să lansez declarații care să pară ca fiind “populare” pentru dumneavoastră, de aceea voi lăsa ca timpul și faptele să vorbească în ceea ce privește o problemă extrem de importantă…poate pentru prima dată în 30 de ani”, scrie Marcel Vela pe Facebook.

„Astăzi a fost făcut un pas mic, dar important, pentru că îmi doresc din tot sufletul să construim un viitor bun, corect și pentru necuvântătoare. Mulțumesc tuturor organizațiilor și activiștilor pentru protecția animalelor prezenți astăzi la dezbaterea de la minister!”, a mai scris ministrul de Interne.