De 3872 Vizualizari

Maimuțe, la un banchet de 5 stele!

Localitatea thailandeză Lopburi a servit un banchet de cinci stele miilor de macaci care trăiesc în zonă, generând un aflux masiv asupra bananelor și altor fructe preferate de maimuțe, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Lopburi, oraș din centrul Thailandei, oferă un banchet maimuțelor de la sfârșitul anilor 1980, un gest bazat pe tradiția acțiunilor caritabile, dar și pentru ochii turiștilor. Anul acesta maimuțele au avut dreptul la fructe exotice, devorate rapid spre marea bucurie a rudelor lor îndepărtate înarmate cu aparate foto.

lopburi_monkey_banquet_gnomeandi-2

Maimuțele ocupă un loc special în inima thailandezilor, grație eroismului zeului maimuță hindus Hanumal, care l-a ajutat pe Rama să o scoată pe soția sa, Sita, din ghearele unui demon malefic.

lopburi_monkey_banquet_gnomeandi-3

Festivalul de la Lopburi se desfășoară pe ruinele de la Phra Prang Sam Yot, un templu hindus vechi de 800 de ani, și una din destinațiile preferate de turiști. Maimuțele din Lopburi sunt cunoscute pentru faptul că nu au nici cea mai mică teamă de oameni.

lopburi_monkey_banquet_gnomeandi-4

„Maimuțele astea sunt nebune”, spune Fang Xi, o turistă din China. „O maimuță încearcă să-mi fure agrafa din păr și refuză să se dea jos pe umărul meu”, adaugă ea.

lopburi_monkey_banquet_gnomeandi-5

Bam, un alt turist chinez, se declară încântat de acest spectacol oferit de maimuțele care înnebunesc la vederea hranei, dar și norocos de faptul că a scăpat fără să fie mușcat de aceste creaturi care pot deveni fioroase.

lopburi_monkey_banquet_gnomeandi-6

Sursa foto – www.fest300.com

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X