De 304 Vizualizari

Mai multe specii native din Australia, amenințate cu dispariția din cauza pisicilor săbatice

Mai multe specii native din Australia sunt amenințate cu dispariția din cauza milioanelor de pisici sălbatice care trăiesc pe aproape întreg teritoriul țării, susține un raport publicat zilele trecute și citat de DPA.

Pisicile sălbatice pot fi întâlnite pe un areal care acoperă peste 99,8% din suprafața continentului australian și aproape 80% din suprafața insulelor, se indică în raportul realizat de peste 40 oameni de știință australieni din domeniul protecției mediului.

„Populația totală de pisici sălbatice din Australia variază între 2,1 milioane (…) și 6,3 milioane de exemplare (…)”, susține Sarah Legge, cercetătoarea principală a studiului, de la Universitatea din Queensland.

Pisicile sălbatice sunt responsabile deja pentru dispariția a cel puțin 20 de specii de mamifere australiene, de la colonizarea de către europeni a insulei în urmă cu peste 200 ani, a completat Legge.

Cercetarea, finanțată prin Programul de mediu al guvernului australian, a avertizat totodată că mai multe specii indigene vor dispărea în lipsa unor măsuri drastice.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X