Sari la conținut
Home » Mai este puțin până la cea mai importantă zi a necuvântătoarelor. Cine le alină suferința

Mai este puțin până la cea mai importantă zi a necuvântătoarelor. Cine le alină suferința

Mai este puțin până la cea mai importantă zi a necuvântătoarelor. Cine le alină suferința

În fiecare an, pe data de 4 octombrie se sărbătorește ziua internațională a animalelor, World Animal Day. Inițiată în anul 1931, ziua animalelor are scopul de a promova drepturile, dar și bunăstarea tuturor animalelor, sălbatice, domestice, cu stăpân sau fără.

Cu această ocazie, Fundația Speranța va găzdui un eveniment special, în cadrul căruia va fi inaugurat primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân.

La acest eveniment vor fi prezente importante vedete și lideri de opinie dornici să sprijine cauza câinilor fără stăpân. Ei vor deveni, astfel, adevărați mesageri ai speranței chiar în ziua în care animalele din întreaga lume sunt – sau ar trebui să fie – în centrul atenției.

Invitații vor avea ocazia să facă un tur al adăpostului, să afle povestea sutelor de câini care își așteaptă adoptatorii și să viziteze primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân. Acesta are o poveste specială și reprezintă un omagiu adus fondatorului organizației internaționale VIER PFOTEN, Heli Dungler, care a luptat pentru bunăstarea animalelor din România timp de aproape două decenii și care s-a stins din viață în mod tragic la începutul acestui an.

„Pentru noi, Ziua internațională a animalelor a fost mereu un prilej de bucurie, o ocazie de a vorbi despre importanța acestora și de a promova bunăstarea animalelor. Anul aceasta, bucuria ne este umbrită de pierderea lui Heli Dungler, un prieten drag, căruia îi datorăm enorm și care a reușit să schimbe mentalități și să salveze nenumărate animale. Am decis să deschidem, în memoria sa, primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân. Este vorba despre prima clinică veterinară mobilă folosită vreodată în România, un autobuz adus în țară în 1999 chiar de Heli. Grație unor veterinari dedicați, peste 70.000 de animale au fost sterilizate în aproape 10 ani în această clinică, care a fost dotată cu instrumentarul original și transformată în muzeu.” declară Florina Tomescu, președintele Fundației Speranța.

Evenimentul va avea loc pe data de 4 octombrie 2020, între orele 10:30-15:30, la adăpostul Speranța, aflat în Popești-Leordeni, în imediata apropiere a capitalei. Evenimentul va marca începutul unei campanii organizate de Animal Society și va avea drept obiectiv promovarea adopțiilor de câini din adăpostul Speranța, în special cu sprijinul persoanelor publice.