Din cuprinsul articolului

Am 2 pisici fete si cea care a venit ultima este foarte rea, o bate pe cea care a gasit-o in casa. Ce pot face?
Negruta este pisica batausa, dar am observat ca uneori miauna fara motiv. Mancare are, apa are,deci nu stiu care este motivul, o iau in brate si nu prea vrea sa stea. O las jos si o mangai, iar ea, ca  rasplata, ma musca, zgariie.
Acum cateva zile m-a zgariat cu toate ghiarle.  Aveam pe mana cred ca 15 zgarieturi si intepaturi. Imi suruia sangele. Ce pot sa ii fac? Credeti ca ar avea ceva?

Raspunsul veterinarului:

pisicuta bolnava  Buna ziua,Problema dumneavoastra este mai comuna decat credeti. Ultima pisica venita in casa dvs. avea atunci, probabil, o varsta mai inaintata. Deci nu era pui.Ce o sa va spun o sa para tulburator, dar o data ce pisica a imbratisat salbaticia, ea mereu va avea o anumita agresivitate in comportament. Pentru a diminua aceste iesiri trebuie sa luati o atitudine „canina”, adica sa va aratat suprematia, sa deveniti lider in „haita”. Atunci cand zgarie, musca sau se bate cu cealalta, pisica agresiva trebuie pedepsita. Nu cu bataia, nici macar cu ziarul, pentru ca aceste pedepse devin un fel de combustibil pentru pornirile salbatice.Pisica trebuie inchisa intr-un spatiu mic (baie, debara , NICIODATA IN DULAPURI SAU CUTII) timp de maximum o ora, dupa fiecare „nazbatie”. Ea va face legatura intre izolare si atitudinea ei gresita si va evita, la un moment dat, sa actioneze asa cum ati descris dvs.Aveti nevoie de multa rabdare si va recomand si sterilizarea pentru a reduce agresivitatea felinei.Daca nu aveti rabdare sau nu reusiti sa o invatati sa fie mai linistita prin pasii pe care i-am descris, adresati-va unui medic veterinar care va poate recomanda aromaterapia sau „KATNIP”, o planta calmanta pentru pisici.