Lulu, câinele antrenat de CIA, a fost ”CONCEDIAT”. AFLĂ MOTIVUL!Oficialii CIA au fost nevoiți să renunțe la labradorul de 18 luni antrenat de ei pentru a detecta bombe. Motivul? Se pare că Lulu și-a pierdut instinctul în detectarea explozibililor și din acest motiv a fost concediat.

Lulu, un labrador negru, în vârstă de 18 luni, a urmat un rigulos program de antrenament efectuat de către agenția de intelligence americană, dar în ultimele săptămâni patrupedul și-a pierdut „mirosul de-a detecta explozibilii”.

 “Pot exista un milion de motive pentru care un anumit câine are o zi proastă, iar formatorii devin psihologi canini, care încearcă să-și dea seama ce-i va ajuta pe câine să iasă din aceea stare. Uneori puiul este plictisit si are nevoie de mai mult timp de joacă sau de mai multe provocări, cateodată câinele are nevoie de o pauză și alteori are o problemă medicală minoră.

“După câteva zile, formatorii lucrează cu puiul pentru orice problemă a apărut, iar câinele se întoarce cu nerăbdare și fericire pentru a-și continua atrenamentul”, spun cei de la serviciul secret extern al Statelor Unite ale Americii.

Cu toate acestea, pentru Lulu „problema” nu a putut fi rezolvată, iar CIA a decis să o retragă.Agenția Centrală de Informații a mai spus: “Pentru câțiva câini, cum ar fi Lulu, devine clar că problema nu este temporară… Lulu nu mai era interesată să caute explozivi”.După „concedierea” sa, Lulu a fost dat spre adopție unei familii iubitoare de animale, iar patrupedul va duce o viață „normală”, înconjurată de iubire, iar zilele și le va petrece jucându-se cu copiii cuplului, notează The Telegraph.