Lucruri UIMITOARE despre CÂINI descoperite de cercetători!Câinii pot avea un efect protector contra riscului de apariție a eczemelor și a astmului în cazul copiilor, informează vineri Science DailyConform unor studii ale Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie (ACAAI) care se desfășoară în această perioadă, copiii care și-au petrecut perioada intrauterină în locuințe în care trăiau câini au beneficiat de protecție sporită contra eczemelor alergice.

Citește și:

Însă, efectul protector se diminuează până la împlinirea vârstei de 10 ani, au atras atenția cercetătorii.Câinii ar putea oferi un efect protector împotriva astmului, chiar și în cazul copiilor care prezintă alergii la aceste animale.

„Deși eczema este întâlnită în mod obișnuit la bebeluși, multe persoane nu cunosc faptul că există o progresie de la aceasta la alergiile alimentare și apoi la alergii nazale și astm”, susține Gagandeep Cheema, specialistul în alergologie.

Citește și:

„Am dorit să aflăm dacă există un efect protector asociat deținerii unui câine care încetinește această evoluție”, a explicat el.Specialiștii au cercetat mai multe perechi mamă-copil expuse la prezența câinilor. ”Expunerea” a fost definită prin prezența unuia sau a mai mulți câini în interiorul locuinței timp de cel puțin o oră în fiecare zi.”Am descoperit că expunerea gravidei la câini este asociată cu scăderea semnificativă a riscului de eczeme în cazul copilului cu vârste de până la 2 ani; însă, acest efect protector se diminuează la vârsta de 10 ani”, a adăugat Edward M. Zoratti, membru ACAAI și coparticipant la studiu.

În cadrul celei de-a doua cercetări, experții au examinat efectele generate de două tipuri de expunere a copiilor cu astm la câini. În cazul primului tip a fost implicată proteina — sau alergenul — responsabilă de alergia copiilor la câini, iar în al doilea caz au fost analizați factori precum bacteriile transportate de câini.

Așadar, expunerea la elemente pe care aceste animale le pot transmite ar putea avea un efect protector contra astmului, însă, expunerea la alergen ar putea determina accentuarea simptomelor de astm în cazul copiilor care sunt alergici la aceste animale.”Se pare că există un efect protector contra astmului în cazul expunerilor care nu implică un alergen la câini și un efect dăunător în cazul expunerii care implică un alergen”, a declarat Po-Yang Tsou, unul dintre autorii cercetării.

Oamenii de știință sunt de părere că un copil intră în contact cu alți factori decât alergenul purtat de câine, precum bacterii sau alte elemente necunoscute, acestea pot oferi un efect protector. ”Însă, expunerea la alergenului (purtat) de câine rămâne un risc major în cazul copiilor care sunt alergici la câini”, a subliniat Po-Yang Tsou.