Sari la conținut
Home » Lucruri pe care NU le știai despre Chihuahua, câinii cu puteri mistice!

Lucruri pe care NU le știai despre Chihuahua, câinii cu puteri mistice!

Lucruri pe care NU le știai despre Chihuahua, cel mai mic câine din lume! Numele rasei provine de la cel mai mare stat care intra in componenta Mexicului, locul de origine al acestor patrupede. Desi reprezinta o rasa destul de veche, cainii Chihuahua au devenit foarte populari doar in secolul al XX-lea, potrivit animalutze.com.

Una dintre cele mai acceptate teorii despre aparitia acestei rasei spune ca acesti caini sunt urmasii rasei Techichi, animalele de companie preferate ale civilizatiei Toltec din Mexic. Datele istorice arata ca Techichi vanau in haita si au aparut in secolul al IX-lea.

În momentul in care civilizatia Toltec a fost cucerita de Asteci, acestia din urma au crezut ca Techichi aveau puteri mistice. Daca aspectul era asemanator cu al cainilor Chihuahua de azi, Techichi erau mult mai mari decat rasa moderna.

Se crede ca primii Chihuahua au aparut dupa ce cainii Techichi au fost incrucisati cu patrupedele de mici dimensiuni aduse in America de Sud de catre conchistadorii spanioli. Chihuahua a devenit o rasa foarte populara in Statele Unite ale Americii, fiind recunoscuta de Kennel Club-ul American in anul 1904.

Cainele din rasa Chihuahua este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mici caini din lume, iar standardele rasei nu mentioneaza o inaltime anume pentru exemplare. Ca rezultat, inaltimea acestor caini variaza mult mai mult decat in cazul celorlalte rase.

Un Chihuahua poate cantari intre 1 si 2.5 kilograme. Corpul unui Chihuahua este destul de solid si bine modelat pentru statura pitica. Capul este in forma de mar, urechile sunt mari, cu varfurile usor rotunjite.

Cainii din aceasta rasa se incadreaza in doua varietati: cu par lung si par scurt. Chihuahua cu blana lunga au un guler bogat si fire lungi de par pe urechi si pe coada. Varietatea cu par scurt are o blana lucioasa, bine lipita de corp. In ceea ce priveste culorile, acestea includ negru, albastru, alb, roscat cu pete albe sau inchise la culoare.

Temperament impulsiv?

Cainii din rasa Chihuahua sunt foarte devotati si se ataseaza, de obicei, doar de o persoana din familie. Majoritatea exemplarelor pot deveni destul de geloase cand persoana favorita primeste atentie. Sunt foarte curajosi si protectori cu stapanii lor. Se bucura foarte mult de atentia acordata.

Chihuahua sunt suspiciosi cu straini si foarte buni pentru paza

Rasa nu este foarte recomandata pentru familiile cu copii mici sau alte animale de casa pentru ca aceste patrupede sunt destul de impulsive. Totusi, cainii Chihuahua se inteleg foarte bine cu exemplarele din aceeasi rasa.

Atunci cand se simt amenintati cainii din rasa Chihuahua nu vor ezita si vor incerca sa muste. Pentru ca sunt foarte incapatanate, aceste patrupede pot avea de suferit in urma unui conflict cu un caine mai mare. Indreptarea comportamentului deviant se face destul de usor pentru ca acesti caini raspund foarte bine la dresaj.

Chihuahua este un caine ideal pentru viata la apartament, nefiind galagios. Toata miscarea de care are nevoie un Chihuahua se poate face inauntru prin diverse jocuri. In cazul acestor caini, o hainuta este necesara in perioadele umede si reci. Perierea blanii trebuie facuta regulat doar in cazul exemplarelor cu par lung.

Chihuahua traiesc in medie 15 ani, iar femelele nasc de obicei maxim trei pui la o singura sarcina.Unele dintre cele mai intalnite probleme de sanatate ale cainilor Chihuahua sunt neinchiderea completa a cerului gurii, excesul de apa la nivelul creierului si dezvoltarea incompleta a maduvei spinarii.