Sari la conținut
Home » Lucruri neobișnuite despre pinguini!

Lucruri neobișnuite despre pinguini!

Lucruri neobișnuite despre pinguini!

Lucruri neobișnuite despre pinguini! Pinguinii năpârlesc complet o dată pe an. Deoarece petrec mult timp în apă, au pene impermeabile. Pinguinii aplică un ulei special pe pene cu ciocul, asigurându-și că rămân impermeabile.

Această năpârlire are loc într-un interval de câteva săptămâni, timp în care pinguinii stau pe uscat pentru a-și schimba penajul.

Lucruri neobișnuite despre pinguini!

Aripi adaptate pentru înot: Pinguinii năpârlesc complet o dată pe an. Pinguinii au aripi plate și conice, proiectate pentru înot, nu pentru zbor. Deși se crede că pinguinii puteau zbura în trecut.

Abilitățile lor de zbor s-au diminuat în favoarea capacităților lor de înot și scufundare eficiente. Aripile lor au evoluat pentru a economisi energie în medii acvatice.

Înotători rapizi: Pinguinii sunt înotători pricepuți, atingând viteze între șase și 35 de kilometri pe oră sub apă. Pot coborî la adâncimi considerabile și rămâne scufundați pentru perioade lungi.

Utilizează oasele mai groase pentru a contracara tendința de a pluti și eliberează balonașele de aer dintre pene pentru a crește viteza când ies rapid din apă.

Aproape toate speciile de pinguini practică monogamia în timpul sezonului de împerechere

Spini în gură: Lipsiți de dinți, pinguinii au spini cornoși în gură. Orientați spre interior, pe care îi folosesc pentru a împinge prada pe gâtlej în jos.

Acești spini sunt esențiali pentru procesul lor de hrănire, deoarece nu pot mesteca hrana.

Monogamia: Aproape toate speciile de pinguini practică monogamia în timpul sezonului de împerechere. Cuibăresc împreună și cresc puii în cuplu.

Pinguinii ajung la maturitate sexuală între trei și opt ani, iar mulți rămân parteneri pe viață. Masculii sunt adesea responsabili pentru încălzirea ouălor și îngrijirea puilor.

Aceste detalii aduc în prim-plan lumea fascinantă a pinguinilor și adaptările lor uimitoare la viața în mediul marin, conform incredibilia.ro.