Lucruri fascinante pe care nu le știai despre câini. Ce înseamnă când dau din coadă în dreapta

Lucruri fascinante pe care nu le știai despre câini! Receptorii responsabili de miros e de 40 de ori mai dezvoltat decât a omului. Iar asta nu este nimic, mai jos aflați alte lucruri importante despre prietenul omului.

Cainii au un simt al mirosului mult mai puternic decat al oamenilor. Nasul lor are mai multi receptori decat cel uman – un am obisnuit are in jur de 5 milioane de receptori, in timp ce nasul unui Daschshund are in jur de 125 de milioane.Cum este simțul gustului la câini? Chiar daca au un miros impresionant, cainii au in jur de 1.700 de papile gustative, in comparatie cu oamenii, ce au in jur de 9.000. E unul dintre motivele pentru care cainii par la fel de incantati de un castron cu bobite ca de o friptura.

Cainii sunt la fel de inteligenți precum copii de 2 ani

Potrivit unei cercetari, cel mai bun prieten al omului are o inteligenta similara cu cea a unui copil de 2 ani – poate numara, intelege pana la 150 de cuvinte si pacali alti caini (sau oameni) pentru a primi gustari.Specialiștii vorbesc despre “al saselea simt”Potrivit rezultatelor unui chestionar recent, mai mult de 50% dintre stapani au declarat ca animalele lor de companie s-au purtat bizar fix inainte sa inceapa o furtuna si multi experti cred ca pot intelege mai repede decat oamenii cand se apropie un pericol natural.Ce însemnă când dau din coadă? E un limbaj in sine al câținilorÎn functie de modul în care dă din coada, cei mai buni prieteni ai oamenilor  incearca sa transmita un mesaj. Când dau din coada in dreapta sunt fericiti, iar în stanga sunt speriati. Pozitia ei poate oferi detalii importante despre starea lor, notează digi-animalworld.tv.