Sari la conținut
Home » Lucruri ciudate pe care pisica le adoră. De ce sunt felinele obsedate de cutii

Lucruri ciudate pe care pisica le adoră. De ce sunt felinele obsedate de cutii

Toată lumea are ciudățenii comportamentale, iar uneori se pare că și pisicile noastre le au. Vi se pare neobișnuit faptul că achizionați jucării scumpe pentru pisici, iar felina dumneavoastră preferă să se joace cu o simplă cravată de păr?

Pisicile pot fi creaturi misterioase, dar de obicei există un motiv în spatele comportamentelor lor sau o explicație pentru interesele lor. Dacă ești curios să afli de ce îi plac pisicii tale lucrurile ciudate pe care le face, atunci continuă să citești pentru a înțelege motivația din spatele fascinației pisicii tale.

Bea din paharul tău de apă sau de la robinet în loc de fântâna lor. Așadar, ați achiziționat o fântână de apă scumpă pentru pisici, iar pisica bea din paharul dumneavoastră sau de la robinet. De ce face asta?

Lucruri ciudate pe care pisica adoră să le facă

Este posibil ca pisica să nu realizeze că paharul de apă nu este și al ei. Pur și simplu, i se poate părea convenabil că există un recipient care conține apă atunci când îi este sete, așa că bea din el. Pisicile sălbatice vor bea ori de câte ori le este sete și găsesc o sursă de apă; ele nu caută în mod special boluri cu apă.

O altă perspectivă poate fi aceea că pisica dumneavoastră vă privește cum beți și vrea să bea ceea ce beți dumneavoastră. Dacă este suficient de bun pentru dumneavoastră, este suficient de bun și pentru ea.

Este posibil ca unele pisici să prefere să bea de la robinet atunci când sunteți ocupat să spălați vasele sau să vă spălați pe dinți, din cauza fascinației lor față de apa care apare brusc. Sau, pisica poate avea pur și simplu o preferință de gust pentru apa curgătoare în comparație cu apa care a stat toată ziua într-un bol pentru pisici, ceea ce duce la formarea de bacterii. În plus, particulele de hrană pot cădea înăuntru și pot schimba gustul apei.

Acesta este motivul pentru care bolul de apă al pisicii dumneavoastră trebuie schimbat de mai multe ori pe zi și spălat cu apă și săpun cel puțin o dată pe zi.

Împingerea lucrurilor de pe mese și observarea lor cum se sparg

Aveți o pisică care trăiește doar pentru a lovi lucrurile de pe raft? Este atât de frustrant să îi oferiți pisicii o mulțime de jucării, doar pentru ca ea să lovească obiecte de pe tejghele și să spargă lucruri zilnic. De ce simt pisicile nevoia să facă acest lucru?

Ei bine, de fiecare dată când pisica  împinge un obiect până când acesta cade, reacționează într-un mod diferit. S-ar putea să fie pur și simplu distractiv pentru el să vadă cum obiectele sar în diferite direcții de fiecare dată când cad sau să le vadă cum se sparg în mai multe bucăți.

Intrarea în cutii și săriturile din ele

De ce sunt unele pisici obsedate de cutii? Ele sunt creaturi ale confortului și, uneori, a fi într-o cutie cu suport lateral este confortabil. Alteori, a fi într-o cutie le face pe unele pisici să se simtă în siguranță, ca și cum ar fi protejate din toate părțile.

Cutiile sunt, de asemenea, amuzante pentru a se ascunde în ele, pentru a ieși afară și pentru a surprinde oamenii și alte animale de companie din casă. Cred că pisicile sunt în secret amuzate de privirea de surpriză sau teroare de pe fețele noastre sau de reacțiile colegilor de casă atunci când ne prind pe nepregătite. La fel cum unor oameni le place să facă farse, acesta este modul lor de a ne face farse.

Urmărirea cablurilor electrice

Animalul de companie este fascinat de cablurile electrice. În fiecare seară, în timp ce stăm și ne uităm la televizor, îl văd cum face ture prin sufragerie. Bate la etichetele atașate de cabluri. Apoi apucă cablurile și încearcă să le muște.

Ai crede că până acum s-ar fi plictisit de acest joc. De ce ar continua să o facă?

Un motiv ar putea fi acela că a învățat că joaca este o modalitate bună de a-mi atrage atenția. De asemenea, joaca  poate fi amuzantă pentru că se mișcă în moduri diferite și neașteptate, ceea ce îi stârnește interesul.

Până acum îi cunosc MO (modus operandi). Așa că, acum îi atrag atenția în mod preventiv și îi distrag atenția cu o baghetă cu pene de pisică sau ne jucăm un joc de „aducere” pentru a-i distrage atenția de la vânătoarea de cabluri.

Să fie mângâiați la fund

Vi s-a întâmplat vreodată ca o pisică să vină la dumneavoastră, să se întoarcă și să vă prezinte coada? Zona de deasupra cozii, pe care am numi-o „fund”, este o zonă în care o pisică nu poate folosi labele pentru a se zgâria și, uneori, folosirea limbii pentru a o zgâria nu rezolvă problema.

Unele pisici au învățat să se dea cu spatele la o mână atârnată dacă vor o zgârietură bună. Pisicile își pot arăta plăcerea prin toarce, mișcându-și coada, ridicându-și fundul și, uneori, arcuindu-se împotriva mâinii sau piciorului dumneavoastră.

Ceea ce noi vedem ca fiind comportamente ciudate ale pisicilor sunt comportamente normale ale pisicilor pe care acestea au nevoie să le exprime sau cele care sunt întărite din greșeală. Așa că relaxează-te și bucură-te de personalitatea unică a pisicii tale, potrivit petmd.com.