Sari la conținut
Home » Liliacul de „aur” – o specie unica, ce traieste doar in padurile din Bolivia. Nu s-a reusit prinderea niciunui exemplar viu, pentru studiu!

Liliacul de „aur” – o specie unica, ce traieste doar in padurile din Bolivia. Nu s-a reusit prinderea niciunui exemplar viu, pentru studiu!

 In Bolivia traieste o specie de liliac unica pe glob. Myotis Midastactus are blana lanoasa foarte scurta si de culoare aurie, lucru neobisnuit pentru un liliac. Acesta se hraneste doar pe timpul noptii, in special cu insecte, iar zilele le petrece departe de lumina soarelui, ascuns in scorburi sau pesteri. Numele sau provine de la legenda regelui grec Midas care ar fi avut puterea de a transforma tot ce atingea in aur.Myotis Midastactus2Desi s-au facut mai multe incercari de a prinde un exemplar viu pentru studiu, acest lucru nu prea le-a reusit oamenii de stiinta, ceea ce ii determina pe acestia sa considere ca aceasta specie este pe cale de disparitie. Potrivit BBC, preluat de cunoastelumea.ro, dr. Ricardo Moratelli a recunoscut ca nu a reusit sa prinda un specimen din Myotis Midastactus viu, in ciuda faptului ca a petrecut doua luni in savana boliviana: „Descoperirea unei noi specii este cea mai interesanta parte a cercetarii mele si, in unele cazuri, avand un exemplar viu pe care sa il putem arata oamenilor, factorilor de decizie, este un pas urias pentru protejarea speciei si conservarea zonei in care acesta traieste”.Cel mai probabil cauza numarului redus este datorat defrisarilor excesive care au loc in vastele paduri din America de Sud, inclusiv in Bolivia. Tara mai gazduieste, pe langa Myotis Midastactus, alte sase specii de lilieci.

Etichete: