De 313 Vizualizari

Licitatie pentru numele unei broscute

Imagine din Parcul National Madidi/ Bolivia

Fondurile stranse pot fi folosite pentru continuarea cercetarilor

O expeditie stiintifica boliviana a descoperit o noua specie de broasca in parcul national Madidi (vestul tarii) si preconizeaza sa-i scoata la licitatie numele pentru a strange fondurile care ar permite continuarea cercetarilor, a informat o sursa oficiala citata de EFE si preluata de Agerpres.

Directoarea Muzeului de istorie a naturii din Bolivia, Fabiana Méndez, a declarat EFE ca James Aparicio si Mauricio Ocampo, expertii care au descoperit aceasta broasca au realizat investigatii si verificari timp de doua luni pentru a confirma ca este vorba de o specie inca necunoscuta de stiinta.

Este o broasca din familia Oreobates, de trei sau patru centimetri lungime, si care are o culoare portocalie intensa si zone negre in partea superioara a capului, in forma de „W”, a explicat Méndez.

Numele batracianului care ar putea face referire la descoperitorii sai, ar putea fi scos la o licitatie internationala pentru obtinerea de fonduri si sprijinirea cercetarilor despre aceasta noua specie.

Directoarea muzeului a reamintit ca in urma cu un deceniu, cercetatori de la Sociedad para la Conservación de la Vida Silvestre (WCS) au descoperit o noua specie de maimuta in acelasi parc Madidi, al carei nume a fost scos la licitatie.

Primatul a primit numele de Callicebus aureipalatii, dupa ce compania de jocuri pe internet Golden Palace a castigat licitatia internationala cu o oferta de 650.000 de dolari, potrivit informatiilor mass-media din acea perioada.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X