De 1220 Vizualizari

Leii si ursii lui Nutu Camataru vor fi dusi la gradina zoologica din Ploiesti

Vor primi adapost temporar

 

Organizatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN se va implica maine in operatiunea de preluare a celor 4 lei si 2 ursi detinuti de Ion Balint, alias Nutu Camataru, la solicitarea autoritatilor competente in acest caz.

 

In cursul zilei de maine, 27 februarie 2013, reprezentantii Inspectoratului General al Politiei (IGPR), Autoritatii Sanitar-Veterinare (ANSVSA) si Garzii Nationale de Mediu (GNM) vor prelua animalele salbatice confiscate de la Nutu Camataru pentru a fi duse la Zoo Bucov, Ploiesti.

 

La cererea autoritatilor, specialistii VIER PFOTEN vor asigura logistica si buna desfasurare a operatiunilor de trachilizare si transport in cazul celor 4 lei si 2 ursi. Animalele vor fi verificate medical si tranchilizate de catre medicii VIER PFOTEN, care le vor supraveghea pe tot parcursul transportului asigurat de organizatie.

 

Animalele vor fi transferate la Zoo Bucov, Ploiesti, unde vor fi adapostite temporar in amplasamentele existente. In prezent, organizatia analizeaza mai multe posibile solutii privind adapostirea permanenta a animalelor: transferul leilor in rezervatia LIONSROCK din Africa de Sud, transferul ursilor intr-o din rezervatiile de ursi din Europa sau amenajarea pentru animale a unui amplasament la Zoo Bucov, dupa cele mai inalte standarde internationale privind bunastarea animalelor.

„Animalele au fost bine intretinute, insa nu aveau carnete de sanatate si nici alte documente care sa ateste ca erau detinute legal si ca au fost sub supravegherea unui medic veterinar.  Salutam viteza de reactie a autoritatilor in acest caz si speram ca aceasta rapiditate sa se manifeste si in cazul altor animale salbatice detinute ilegal in captivitate privata”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte VIER PFOTEN.

Potrivit legislatiei, detinerea in captivitate a animalelor salbatice este permisa persoanelor fizice numai cu acordul scris al ANSVSA si pe o perioada de timp limitata. Incalcarea prevederilor legale privind detinerea si comercializarea animalelor salbatice este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda penala de la 500 de lei la 10 000 lei si confiscarea animalelor.

 

7 Comentarii

 1. nu vreau sa fiu carcotas.. dar la ploiesti la zoo o sa se duca la mai rau saracii lei

 2. nu vreau sa fiu carcotas.. dar la ploiesti la zoo o sa se duca la mai rau saracii lei

 3. pe mana nebunului au fost ok…e cu dus/intors…daca e vb sa le bage la zoo,poate nu la noi,in nici un caz in romanica

 4. pe mana nebunului au fost ok…e cu dus/intors…daca e vb sa le bage la zoo,poate nu la noi,in nici un caz in romanica

 5. RedBayern spune:

  Saracele animale.La el au fost bine intretinute.O sa le lipseasca hrana,si vor suferi.Daca tot le confisca macar sa le trimita in alta tara.Mai sint si altii care detin astfel de animale,dar aceia sint „barosani”.Pacat,macar la ei era iubite si hranite ca lumea.

 6. American spune:

  sa fiu judecator, l-as condamna si pe posesor cu o pedeapsa cu executare, tot la zoo. Evident nu pentru ca a avut in posesie animalele, ci pentru faptele antisociale savarsite.

 7. carcotasu spune:

  Nu or sa mai apuce sa vada stiu eu ce rezervatie in Africa sau Europa … dati numai click pe Google: „zoo Ploiesti a murit”

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X