Sari la conținut
Home » Leacul ieftin şi vechi de când lumea, dar nebagat în seamă de miliarde de oameni. E atât de simplu…

Leacul ieftin şi vechi de când lumea, dar nebagat în seamă de miliarde de oameni. E atât de simplu…

Leacul ieftin şi vechi de când lumea, dar nebagat în seamă de miliarde de oameni. E atât de simplu…Pe lângă faptul că sunt cei mai buni prieteni ai omului, câinii dețin un rol important în viața oamenilor. Ei poate fi un adevărat leac pentru trup și minte. Înainte de a alege cel mai potrivit  necuvântător, află care sunt beneficiile pentru sănătate ale unui animal de companie.Potrivit toateanimalele.ro,  oamenii de știință au demonstrat că animalele de companie pot îmbunătăți vizibil starea de sănătatea a oamenilor. Indiferent dacă ai câini sau pisici, timpul petrecut cu un animal de companie ajută la scăderea tensiunii arteriale și stabilizarea ritmului bătăilor inimii în situații stresante. Însă, acestea nu sunt singurele beneficii.1. Diminuarea stresului și anxietățiiSimpla prezentă a unui animal de companie poate avea efect relaxant și calmant. Conform studiilor realizate, s-a confirmat faptul că un câine sau o pisică poate alunga stările de depresie. Așadar, oboseala și stresul  dispar într-o secundă.Interacțiunea cu orice animal de companie poate scădea semnificativ nivelul de cortizon din organism (hormonul stresului) și poate crește nivelul serotoninei și al dopaminei (hormonii stării de bine și ai plăcerii).

2.Reducerea riscului de complicații cardiovasculare

Prezența unui animal de companie poate reduce semnificativ nivelul colesterolului, dar și a tensiunii arteriale. Rata de supraviețuire în urma unui atac de cord este cu peste 22% mai mare pentru pacientii care dețin un animal de companie, în comparație cu persoanele care nu au nici un patruped acasă.

3. Creează relații sociale puternice

Conform statisticilor, peste 60% dintre deținătorii de câini consideră că animalul lor de companie este deja un membru al familiei. Legătura dintre cei doi este extrem de puternică, dar poate influența în bine și relațiile cu cei din jur. Persoanele care dețin animale de companie reușesc să își stabilească mai ușor relații puternice cu cei din jur și se implică mult mai repede într-o serie de activități diferite.

4.Leacul ieftin şi vechi de când lumea. O minte și un suflet fericit

Animalele de companie sunt o adevărată armă împotriva stresului.  Ele au un efect relaxant asupra minții și sufletului. Mângâierea, dar și joaca cu un animal destresează organismul și îi conferă o stare de bine pentru întreaga zi.