Sari la conținut
Home » Lakeland Terrier

Lakeland Terrier

  • de


Greutate: 7 – 8 kg
Inaltime: 36 – 38 cm
Origine: Anglia,

Istoric rasa Este rezultatul incrucisarii dintre vechiul caine englezesc Black and Tan Terrier cu Bedlington terrier. Prin diverse selectii s-a obtinut rasa actuala in zona de Lake din Anglia de unde ii vine si numele. A fost folosit la vanatoarea de vulpi si in haite de caini gonitori si de hartuiala la vanatori mari. Este putin cunoscut in afara Angliei si Irlandei.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, vioi, robust, cu un aspect patrat si corp ingust. Capul este plat, lunguiet cu un bot lat, drept, de lungime egala cu craniul si acoperit cu par lung si des formand barba si mustati. Ochii sunt mici, ovali, de culoare caprui inchis. Urechile sunt in forma de V, mici si pliate in fata. Coada este taiata si purtata ridicat. Blana este dubla cu un prim strat moale si fin si un strat exterior aspru, gros, de lungime medie, foarte des si impermeabil. Culoarea poate fi negru, roscat, albastrui, rosu, auriu, maroniu cu sau fara pete.

Personalitate Este un caine vioi, rezistent, tip sportiv, vesel, activ, alert, curajos si sigur pe sine. Tandru, afectuos si devotat stapanului, se intelege bine cu copiii, este suspicios dar nu agresiv cu strainii. Se intelege bine cu alti caini, accepta alte animale din casa daca a fost socializat de mic cu ele.

Ingrijire Blana trebuie trimata de 2-3 ori pe an (parul vechi se smulge cu mana). Se tunde parul in exces dintre pernutele de la picioare.

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii, foarte activ caruia ii place sa traiasca in aer liber dar se poate acomoda si la viata intr-un apartament daca face zilnic multe miscari, este scos la plimbari lungi. Este recomandat persoanelor active, sportive. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Este un caine relativ usor de dresat, caci invata cu usurinta. Dresajul trebuie sa fie consecvent, variat, ferm, fara sa fie sever. Ii plac activitatile sportive canine cum ar fi flyball, exercitii de agilitate.

Utilitate Este un excelent caine de vanatoare de vulpi, bursuci, iepuri chiar si in terenuri stancoase. Este un placut partener de drumetii lungi. Este un bun caine de paza si devotat companion.