Sari la conținut
Home » La ce trebuie să ai grijă când îți speli câinele?

La ce trebuie să ai grijă când îți speli câinele?

Cum ai grijă de cățelul tău în sezonul rece?

La ce trebuie să ai grijă când îți speli câinele? Spălarea câinilor poate părea o sarcină simplă dacă respectați câteva principii de bază. Procesul seamănă în mare parte cu baia umană, fără a fi complicat.

În primul rând, este important să țineți cont de faptul că câinii nu transpiră pentru a se răcori așa cum fac oamenii. Ei se răcoresc, după cum probabil știți, prin respirație rapidă și lăfăiala cu limba scoasă.

La ce trebuie să ai grijă când îți speli câinele?

Glandele sudoripare ale câinilor au rolul de a-i oferi mirosul specific, ceea ce îi ajută să fie identificați de alți câini. Prin urmare, transpirația câinelui nu reprezintă un motiv pentru spălare, ci murdăria propriu-zisă.

Pielea câinilor produce sebum, care contribuie la menținerea sănătății pielii și blănii. Spălarea excesivă elimină sebumul, expunând pielea la riscul de infecții. Prin urmare, se recomandă să nu spălați câinele prea des.

Frecvența spălării câinelui poate varia de la o rasă la alta, în funcție de tipul de blană. Pentru câinii cu blană scurtă, o baie la 6 luni poate fi suficientă. Pentru cei cu blană lungă, se recomandă o baie la fiecare 3 luni. Aceste perioade sunt doar estimate, iar când câinele are blana foarte murdară, poate fi spălat mai des.

Trebuie să fiți atenți când îi clătiți

Atunci când îi spălați pe câini, trebuie să fiți foarte atenți, mai ales când îi clătiți. Apa în ochi sau urechi le poate cauza disconfort și poate duce la infecții. Nu clătiți capul sau fața câinelui sub jet de apă, ci ștergeți-le cu grijă cu un prosop ud pentru a evita intrarea apei în ochi sau urechi.

Temperatura Apei:

Temperatura apei este esențială. Așa cum nu vă place să faceți duș cu apă prea rece sau prea fierbinte, la fel se aplică și câinelui dvs. Apa rece sau fierbinte poate cauza răni sau traume. Făcând câinelui tot mai greu să coopereze. Temperatura apei trebuie să fie plăcută, nu prea rece sau prea fierbinte.

Șampon și balsam:

Este important să nu folosiți șamponul sau balsamul personal pentru câinele. Chiar dacă utilizați produse destinate scalpului sensibil, acestea nu sunt potrivite pentru câini.

Pielea câinilor este mai sensibilă, iar produsele de îngrijire pentru oameni pot usca pielea lor.

Există șampoane și balsamuri speciale pentru câini în magazinele de specialitate. Dacă câinele suferă de afecțiuni ale pielii, discutați cu medicul veterinar pentru a obține recomandări cu privire la produsele potrivite.

Nu vă enervați dacă câinele e agitat

Câinii simt și înțeleg atunci când sunt lăudați. Pot percepe starea de mândrie sau supărare din tonul vocii. Este important să nu vă enervați dacă câinele este mai agitat în timpul băii.

Acest lucru este normal. În schimb, recompensați-l pentru comportamentul bun și lăudați-l ori de câte ori este necesar. Acest lucru îl va ajuta foarte mult!

Uscarea Blănii

După ce baia s-a încheiat, urmează etapa uscării. Uscarea blănii este foarte importantă pentru câinele, în special în timpul sezonului rece.

Puteți folosi un uscător de păr pentru a usca blana câinelui, dar asigurați-vă că acesta nu se simte inconfortabil în preajma uscătorului.

Dacă nu este confortabil, puteți folosi un prosop uscat pentru a șterge blana. Uscarea blănii câinelui este esențială pentru a preveni răcelile în sezonul rece, conform animax.ro.

Etichete: