La ce să ne așteptăm: Uite care sunt prețurile hotelurilor pentru animale! Hotelurile pentru animale au fost printre primele domenii lovite de criza provocată de noul coronavirus. Unele analize indică faptul că pensiunile sunt pe jumătate ocupate, motiv pentru care prețurile au scăzut.

Pensiunile pentru animale pot găzdui câini, pisici, iepuri, hamsteri sau papagali. Prețul pentru o noapte pleacă de la 50 de lei și poate ajunge până la 125 de lei.

Mulți proprietari de animale și-au anulat vacanțele din cauza pandemiei de coronavirus. Printre aceștia se numără și Dragoș, stăpânul unui cățelușe. El spune că ”în ultimii doi ani, de când o am, o duceam foarte des la hotel pentru câini. Mai plecăm prin ţară în concedii şi uneori nu ne lăsau cu câini la cazări, aşa că opţiunea era să o lăsăm la un hotel de căţei. Acum, că nu mai plecăm nicăieri şi stăm în casă, nu mai e nevoie să o cazăm la hotel şi stă cu noi.”

Pensiunile pentru animale nu mai sunt solicitate la maxim

Marius Bugeac, manager hotel animale de companie, spune că anul trecut, în această perioadă nu mai erau locuri. Proprietarii de animale trebuiau să facă rezervări cu două-trei saptămâni înainte, iar acum funcționează  aproximativ 30-40% din capacitate.

„Comparativ cu anul trecut, perioada aceasta este destul de pustie. Adică anul trecut pe vremea aceasta eram plini, nu mai aveam loc, dacă era să se facă rezervări, cam cu două-trei saptămâni trebuie sunat înainte. Iar acum pot să zic că suntem între 30 şi 40 la sută ocupaţi.”

Luisa Băldean, manager hotel animale de companie: “Rezervări au existat, dar pe parcurs foarte mulţi dintre clienţi noştri au resunat să îşi anuleze inteția de a pleca şi respectiv rezervarea.”

Lucrurile sunt diferite la o pensiune din Iași, amenajat în mijlocul naturii. Patronii au redus prețurile și au clienți. Pentru câini, stăpânii plătesc 40 de lei pe zi, iar pentru pisici, 25 de lei.

Valentin Butnariu, proprietar pensiune pentru animale: “La pisici am scăzut puţin tarifele, am dat posibilitatea celor care îşi duceau pisicile, în general, în cadrul familiei, să îi lase liberi şi pe ei şi să ne ocupe şi pe noi.”

Animalele primesc şi îngrijire medicală, în caz de nevoie. Şi hotelurile şi pensiunile pentru animale au luat măsuri speciale în această perioadă, potrivit stirileprotv.ro.

Animalzoo.ro Vreti sa primiti notificari cu ultimele stiri? Nu Da