Sari la conținut
Home » Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terrier

  • de


Greutate: 14 – 18 kg
Inaltime: 44 – 49 cm
Origine: Irlanda,

Istoric rasa Se presupune ca stramosii sai sunt cainele din rasele Bedlington si Dandie Dinmont Terrier. A fost  inregistrata prima data in comitatul Kerry, de unde si numele si este rezultatul unei selectii facute in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. A fost folosit pentru a vana animale mici si pasari, facand aport atat in ape cat si pe uscat. A fost utilizat si de politie.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, robust, musculos, cu picioare lungi. Capul este lung, turtit, cu stop lin, botul de aceeasi lungime cu craniul, cu un nas mare si negru. Ochii sunt mici si de culoare inchisa. Urechile sunt tinute in forma de V, pliate spre fata. Are par bogat si lung pe fata formand mustati si barba. Gatul este lung. Coada este prinsa sus, scurta, dreapta in sus, fara a fi lasata pe spate. Blana este moale, deasa, groasa, fara strat inferior si ondulata. Culoarea variaza de la albastru-deschis la albastru-inchis, mai inchis la culoare sau chiar negru pe bot, cap, urechi, coada si picioare. Puii au culoarea neagra la nastere si vor ajunge la culoarea albastru la aproximativ 18 luni.

Personalitate Este un caine curajos, inteligent si dornic de viata, vioi si vesel, chiar galagios, alert si jucaus, poate fi incapatanat si chiar indaratnic uneori. Latra putin si are puternice instincte vanatoresti. Foarte devotat stapanului, este iubitor cu copiii. Trebuie obisnuit cu animalele mici (pisici) ca sa nu le fugareasca cand vor fi mari. Alti caini pot fi acceptati sau in functie de personalitatea fiecarui caine. Este rezervat si suspicios cu strainiii.

Ingrijire Blana acestui caine se piaptana ocazional. Nu naparleste. O data sau de doua ori pe an blana trebuie trimata.

Conditii de viata Acest caine se simte bine in aer liber, intr-o curte ingradita cu posibilitatea de a face multa miscare alaturi de un stapan activ si cu experienta in cresterea cainilor.

Dresaj Acest caine trebuie dresat de o persoana cu experienta, sigura pe sine si ferma. Cainele trebuie sa invete cine este stapanul, caci este destul de incapatanat. Dresajul trebuie sa fie consecvent, variat, ferm, facut cu siguranta si experienta. Nu trebuie tolerat sa atace alti caini, desi este innascut acest simt. Ii plac exercitiile care il solicita fizic si mental, cele monotone il vor face  sa reactioneze negativ. Ii plac exercitiile de agilitate, flyball.

Utilitate Este folosit la vanatoarea de animale salbatice mici, ca animal de paza si un devotat companion.