De 109 Vizualizari

Jia Jia, decana de vârstă a urșilor panda în captivitate, a murit la 38 de ani la Hong Kong

Jia Jia, decana de vârstă a urșilor panda în captivitate, s-a stins din viață, la 38 de ani, într-un parc de atracții din Hong Kong, au anunțat responsabilii centrului, citați de AFP.

Ursoaica panda a fost eutanasiată după ce sănătatea ei s-a deteriorat în ultimele săptămâni și nu se mai putea deplasa decât cu mare greutate.

Născută în libertate în 1978 provincia Sichuan din China, Jia Jia avait a fost donată Hong Kong-ului în 1999, cu ocazia aniversării a doi ani de la retrocedării fostei colonii britanice Chinei.

Potrivit Ocean Park, unde era instalată, ursoaica nu a mai dovedit interes pentru mâncare în ultimele zile și pierduse mult în greutate, relatează AFP.

„Era slăbită și din motive de etică pentru a-i evita alte suferințe, veterinarii de la Departementul de Agricultură, Pește și Conservare a Ocean Park au acceptat să o eutanasieze, a declarat responsabilul parcului, Leo Kung.

Jia Jia, al cărei nume înseamnă ”excelență”, a împlinit 37 de ani în iulie 2015; ea primise cadou de ziua ei un tort glace din suc și fructe, pe care era scris 37. De-a lungul vieții sale, Jia Jia a dat naștere la șase pui.

Potrivit Fondului Mondial pentru Natură (WWF), în prezent mai sunt sub 2.000 de urși panda în libertate. Urșii panda sunt amenințați cu extincția după ce și-au pierdut jumătate din habitatul lor natural forestier, între 1974 et 1989, potrivit WWF.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X