560 Vizualizari

Jandarmeria Romana, mandra de cainii salvatori pe care-i are

sursa foto: https://www.facebook.com/jandarmeria.ilfov/?fref=ts

PAV, NIC, PAK, PAKA, MIX, NIB si PAX nu sunt niste simple nume de cod, asa cum am fi tentati sa credem, ci sunt numele unor animale de serviciu senzationale, folosite de jandarmii montani in misiunuile de cautare si salvare in mediul natural sau pentru mentinerea ordinii publice pe traseele montane si in ariile naturale protejate.

Jandarmeria Romana este foarte mandra de ei si se lauda cu acesti caini salvatori, ciobanesti germani, cu varste cuprinse intre patru si sapte ani, atent selectionati la Centrul Chinologic Sibiu, unde trec prin diverse stagii de pregatire si evaluare, pentru a vedea spre ce domeniu au aptitudini.

caine1

Prima evaluare a acestora are loc intre trei si cinci luni, atunci cand animalul urmeaza cursul de initiere, care dureaza doua saptamani. In functie de aptitudinile sale, este repartizat unei structuri a MAI si intra in serviciu alaturi de un conductor. Conductorul, in acest caz, un jandarm, este responsabil cu acomodarea cainelui la misiunile pe care le va avea de executat si totdata, are grija de sanatatea, hranirea si continuarea antrenamentului specific.

caine2

Dupa aceasta prima etapa, in jurul varstei de 11 luni, cainele va urma un stagiu de specializare, cu o durata de saisprezece saptamani, alaturi de conductorul sau.

caine3

Animalele selectionate pentru domeniul montan urmeaza Cursul de initiere a cainilor in specialitatea cautare-salvare in mediul natural.

caine4

Din doi in doi ani, cainii folositi la misiunile de cautare-salvare sunt reevaluati pentru a li se retesta aptitudinile si capacitatea de a executa in continuare aceste misiuni, de care depind vietile oamenilor.

caine5

Cainii salvatori sunt mentinuti in serviciu pana la varsta de sase ani, dar in functie de aptitudinile si starea de sanatate, aceasta perioada se poate prelungi pana la 10 ani.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X