Sari la conținut
Home » Ivermectina, medicamentul veterinar miraculos anti-COVID-19? Avertismentul medicilor

Ivermectina, medicamentul veterinar miraculos anti-COVID-19? Avertismentul medicilor

  • de

Ivermectina, medicamentul veterinar miraculos anti-COVID-19? Avertismentul medicilor.

Medicii veterinari trag un semnal de alarmă asupra epuizării stocului de Ivermectină!

Pandemia de coronavirus a afectat întreaga lume, atât din cauza modului de răspândire și a efectului fatal, cât și pe plan economic, social și psihologic. Însă, pe lângă efectele enumerate anterior, lumea a fost din nou, divizată. Și nu vorbim despre simple neînțelegeri ce nu afectează viața unui individ. Diviziunea în rândul oamenilor apărută odată cu pandemia de COVID-19, a provocat puternice certuri și discuții în contradictoriu asupra vaccinului salvator și al altor tratamente mai „neconvenționale”.

Recent, în spațiul public a apărut o știre conform căreia, tratamentul cu Ivermectină de la farmaciile veterinare, ar combate noul virus. În prezent, acest medicament se administrează antiparazitar pentru câini și pisici.

Mesajul publicat pe Facebook despre Ivermectină

Într-un mesaj publicat pe Facebook, medicul veterinar Ovidiu Roșu a explicat întreaga situație:

”Deși cred cu tărie că medicii veterinari știu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenței mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiați cu întrebări absurde și total neetice și ilegale despre funcționarea produselor destinate animalelor la oameni și să nu ne mai epuizați stocurile de ivermectină destinate animalelor pentru consum propriu!!! Medicul veterinar NU ARE VOIE să prescrie, să consulte, să sugereze, să ORICE oamenilor din pct. de vedere medical! Voi oamenii aveți doctorii voștri și la ei TREBUIE să vă duceți să-i consultați! Noi ăștia cu dihăniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgați la zdup dacă v-am face pe plac”, a declarat medicul veterinar.

Potrivit medicului, există studii în desfășurare cu privire la potențialul inhibitor al răspândirii virusului COVID-19, însă se află într-o fază incipientă și nu sunt cunoscute efectele și modul corect de administrare. Inclusiv la patrupede este nevoie de un dozaj corespunzător, din cauza nivelului ridicat de toxicitate și afecțiunile pe care le poate provoca ficatului.

Situația este însă îngrijorătoare, iar efectul psihologic al acestei pandemii ne poate duce conduce la unele acțiuni pripite. Rămâne de văzut dacă specialiștii în domeniu vor aduce anumite clarificări în această situație.