Sari la conținut
Home » Iubirea necondiționată și devotament pentru animale

Iubirea necondiționată și devotament pentru animale

Iubirea necondiționată și devotament pentru animale sunt de cele mai multe ori lucruri învățate de iubitorii de animale chiar de la acestea.

Pe Adriana Grigore, un medic veterinar pentru care animalele au mereu prioritate și este gata oricând să le ajute, mai ales când se află în suferință, o putem defini prin două cuvinte: “Pasiune” și “dedicație”

Fiecare viață contează!

Adriana Grigore spune că a învățat de la animăluțe ce înseamnă iubirea necondiționată și devotamentul și încearcă zi de zi să le fie sprijn, pentru că, spune ea:” fiecare viață contează”!

Pe Adriana Grigore, colegii de la TVR Craiova, au găsit-o în cabinetul veterinar, unde erau și patru pisici, iar doi dintre ei au mare nevoie de ajutor, dar sunt în locul potrivit, unde primesc tratamentul adecvat pentru afecțiunile lor.

De-a lungul celor opt ani, de când este medic veterinar, cabinetul ei a fost casă pentru scurt timp sau totdeauna pentru multe animale. A întâlnit cazuri extrem de dificile, la limită chiar, însă animalele au învățat-o să nu renunțe ușor.

Profesia de medic veterinar este una cu multe provocări și necesită o mare implicare

Profesia de medic veterinar este una cu multe provocări și trebuie să spui “prezent” atunci când animalul are nevoie pentru că fiecare minut contează.

Iubirea necondiționată și devotament pentru animale reprezintă pentru medicul veterinar totul. Și pentru că marea ei pasiune sunt animalele și grija pentru ele, acasă o așteaptă în fiecare zi alte suflete, multe dintre ele salvate din situații critice.

Unul dintre cazurile pe care le-a tratat îi trezește și acum emoții. Un pisic lovit de mașină, găsit după o săptămână, cu multiple traume a reușit să fie salvat. Deși acesta nu avea nicio șansă iubirea necondiționată și devotamentul pentru animale și profesie au făcut ca acesta, deși orb, să se bucure de viață alături de o familie din Germania.

Acasă, Adriana Grigore, mai are 12 pisicuțe, dintre care 5 sunt musafiri care așteaptă să fie adoptate, trei câini și un gâscan de companie și un iepure. Deși gâscanul este șeful curții, un ciobănesc german, Willy este dădacă pentru animalele din curte.

Trebuie să știti că Willy este și un câine de urmă, specializat în căutare de persoane, cu rezultate exceptionale la campionatele mondiale de profil. Alături de Adriana, face parte din echipele de salvare ale Centrului Național de Educare Canină. A ajutat la găsirea unui copil și chiar a victimelor cutremurului din Turcia.

Pentru Adriana, fiecare viață contează și ne îndeamnă să nu rămânem nepăsători dacă întâlnim un animal care are nevoie de ajutor și să îi schimbăm povestea într-una cu final fericit.