De 551 Vizualizari

IUBIRE între DOUĂ BERZE. Călătorește mii de kilometri pentru a-și întâlni DRAGOSTEA

Poveste

Povestea de iubire dintre două berze s-a dovedit a fi mai puternică decât distanţa uriaşă care le desparte, masculul revenind în acest an pentru a 12-a oară consecutiv pentru a fi alături de „iubita” sa, care, din cauza unui handicap, nu poate să zboare şi îşi petrece iernile în Croaţia.

Masculul, Rodan, a venit încă o dată din Africa australă, parcurgând în zbor peste 13.500 kilometri, pentru a fi alături de partenera lui, Malena, care nu mai poate să zboare din cauza unei accidentări la o aripă şi care locuieşte în satul Brodski Varos, în estul Croaţiei, unde a fost „adoptată” de un localnic.

berze1

„Rodan m-a trezit (…) În acest an a sosit mai devreme”, a declarat Stjepan Vokic, fost paznic la şcoala primară din localitate, citat de ediţia online a cotidianului Vecernji List.

În urmă cu 20 de ani, Stjepan a găsit-o pe Malena, rănită la o aripă, după ce a fost împuşcată de vânători, şi de atunci are grijă de ea.

Spre surpriza generală, partenerul ei de viaţă, Rodan, nu a uitat-o şi revine în fiecare an, în primăvară. Cele două berze, a căror poveste de iubire a emoţionat opinia publică din Croaţia, au pui în fiecare an.

Rodan îi învaţă pe pui să zboare şi pleacă cu ei, toamna, în Africa australă, iar Malena rămâne în sat şi aşteaptă întoarcerea partenerului ei de viaţă.

sursa: mediafax.ro

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X