Sari la conținut
Home » Învață să descifrezi privirea pisicii tale. Află ce vrea să-ți transmită

Învață să descifrezi privirea pisicii tale. Află ce vrea să-ți transmită

Câte pisici se află pe planetă?

Învață să descifrezi privirea. Simțiți că pisica dvs. vă privește mereu, fie că stați pe canapea, sunteți la o întâlnire pe Zoom sau vă îndreptați către baie?

Barierele lingvistice dintre oameni și feline complică lucrurile. Cu toate acestea, experții susțin că există câteva motive pentru care nu puteți scăpa de privirea atentă a pisicii dvs. Posibilele motive depind de personalitatea și nevoile lor din acel moment.

Foame. V-ați hrănit prietenul felin mai devreme decât de obicei? Sau poate ați uitat să-l hrăniți? Animalul dvs. de companie vă poate privi ca o modalitate de a semnala că are nevoie de mâncare. Veți ști că încearcă să sublinieze acest aspect dacă se uită înainte și înapoi spre castronul lor.

Dragoste. Atunci când pisica dvs. relaxată se uită la dvs. și clipește încet, practic vă trimite un sărut. Răspundeți spunându-i: „Te iubesc și eu.”

Curiozitate. Este posibil să găsiți pisica dvs. interesantă, amuzantă și poate puțin ciudată. Sentimentul este reciproc. Pisica dvs. se poate uita la dvs. pentru că încearcă să afle ce pregătiți pentru cină.

Instinct teritorial. Unele pisici sunt teritoriale. Au locurile preferate, cum ar fi un pat confortabil sau pe fereastră și ar putea dori ca dvs. să păstrați o distanță. Dacă se uită la dvs., ar putea să încerce să vă spună să vă stați departe de locul lor special.

Boală. Pisica dvs. vă poate încerca să vă spună că nu se simte prea bine.

Învață să descifrezi privirea: De ce vă privește cu ochii pe jumătate închiși?

Învață să descifrezi privirea: O pisică care te privește
Învață să descifrezi privirea: O pisică care te privește mirată și curioasă

Ochii pe jumătate închiși înseamnă relaxare. Considerați acest lucru drept un semn pozitiv!

Dacă pisica dvs. se simte în siguranță în jurul dvs., o veți găsi frecvent uitându-se la dvs. în timp ce adoarme. Luați asta ca pe un compliment.

Singurul lucru pe care trebuie să-l știți atunci când pisica dvs. se uită cu ochii în jumătate închiși este că ar putea dori să umblați pe vârfuri pentru a nu o deranja în timpul somnului.

De ce se uită fix în ochii mei?

Uneori, pisica dvs. nu se uită pur și simplu la dvs. Ea se uită direct în ochii dvs. Contactul vizual este probabil un reflex instinctiv. Înainte ca oamenii să le domesticească, pisicile trebuiau să vâneze pentru a supraviețui în sălbăticie, adesea noaptea. Pentru a-și fixa prada, ele își fixau ochii pe ea.

Cu toate acestea, pisica dvs. nu vă vânează neapărat atunci când face contact vizual. Este o formă de comunicare.

Uneori, contactul vizual este considerat un semn de agresiune, dar nu întotdeauna. Motivele pentru contactul vizual direct sunt de fapt aceleași ca și pentru privitul insistent. Ar putea să fie flămândă, afectuoasă, curioasă, teritorială sau bolnavă, potrivit pawtracks.com.