Sari la conținut
Home » Înjurăturile neîntrerupte ale papagalilor a dus la exasperare reprezentanții unei grădini zoologice

Înjurăturile neîntrerupte ale papagalilor a dus la exasperare reprezentanții unei grădini zoologice

Înjurăturile neîntrerupte ale papagalilor a dus la exasperare reprezentanții unei grădini zoologice. Astfel, grădina zoologică britanică a elaborat un nou plan pentru a limita înjurăturile neîntrerupte ale papagalilor.

Înjurăturile neîntrerupte ale papagalilor gri africani sunt auzite de vizitatorii volierei

Papagalii gri african sunt inteligenți, sociabili și învață cuvinte. Dar această ultimă abilitate a determinat Lincolnshire Wildlife Park din Friskney, Anglia, să afișeze un semn de avertizare, deoarece opt papagali înjură urât.

Papagalul Gri African
Papagalul Gri African

Pe afișul de la grădina zoologică despre „infamii papagali înjurători” scrie: „Pentru informarea dumneavoastră, orice înjurătură obișnuită poate fi auzită în această volieră, așa că vă rugăm să fiți atenți dacă aveți cu dumneavoastră persoane sensibile”.

Înjurăturile neîntrerupte ale papagalilor și soluția discutabilă propusă

Grădina zoologică speră să „dilueze” înjurăturile papagalilor prin adăugarea lor la un efectiv mai mare. Directorul general al Lincolnshire Wildlife Park, Steve Nichols, a declarat pentru BBC că planul ar putea eșua.

„Ne-am putea trezi cu 100 de papagali care înjură”, a spus Nichols. „Timpul ne va spune”.

Billy, Tyson, Eric, Jade și Elsie, cinci papagali gri african, au fost donați grădinii zoologice în 2020, începând povestea „infamilor papagali înjurători”. Oficialii grădinii zoologice au fost surprinși să audă papagali gri africani înjurând, în ciuda capacității lor de a repeta cuvintele oamenilor.

Pentru a nu descuraja vizitatorii, cei cinci papagali înjurători au fost inițial izolați. În loc să supere pe cineva, păsările au devenit atracția principală a Lincolnshire Wildlife Park.

„Nu te saturi niciodată să ți se spună „f*ck off” de la un papagal”, a spus Nichols. Nu te poți abține să nu râzi. Bineînțeles, vizitatorii înjură în jurul incintei pentru a-i face pe papagali să îi copieze.

Grădina zoologică are acum încă trei papagali care înjură: Eric, Captain și Sheila. Nichols susține că sunt mai guralivi decât predecesorii lor.

„Când am venit să îi mutăm, limbajul care ieșea din cutiile lor de transport era fenomenal, foarte rău”, a declarat Nichols pentru CNN. „Erau expresii obscene – nu înjurături aruncate la întâmplare”.

Nichols a declarat pentru CNN că papagalii gri africani se pricep să imite vorbirea umană, iar înjurăturile sunt deosebit de ușoare. Păsările pot imita cu ușurință înjurăturile, deoarece oamenii folosesc același ton și spun unul sau două cuvinte.

„Când îi spui cuiva să dispară (f*ck off), de obicei o spui la fel întotdeauna”, a spus Nichols.

Deși păsările au fost surprinzător de populare, grădina zoologică a decis să adauge cei opt papagali care înjură la un stol de 92 de papagali care nu înjură, în beneficiul lor și pentru a diminua înjurăturile. În sălbăticie, papagalii gri africani formează grupuri de până la 1.000 de păsări în sălbăticie și comunică prin diverse chemări.

„Papagalii sunt creaturi de stol”, a spus Nichols. „Ei au nevoie de compania papagalilor. Un stol mai mare îi face mai fericiți”.

El se așteaptă ca înjurăturile celor opt papagali să se diminueze pe măsură ce se vor integra, dar nu complet.

„Odată ce un cuvânt intrat în vocabularul lor, de obicei rămâne acolo pentru totdeauna”, a spus el, adăugând că alte păsări imită camioanele care dau înapoi, porțile care scârțâie, ușile care se trântesc, oamenii care râd și telefoanele mobile. El speră ca Billy, Tyson, Eric, Jade, Elsie, Captain și Sheila să audă aceste sunete.

Cu toate acestea, Nichols a spus că cele opt păsări care înjură ar putea să le învețe pe celelalte 92 despre înjurăturile umane.

Poate că „se va transforma într-o volieră pentru adulți”, a declarat el pentru CNN