Incredibil! Răscumpărare de 1.000 de lei pentru un cal grav rănit! Un nou caz de cruzime asupra animalelor a avut loc în Suceava.Un cal rănit grav a ajuns în atenția unei asociații pentru protecția animalelor.

Pentru a-i oferi o nouă șansă la viață, aceștia l-au răscumpărat de la o familie de romi cu suma de 1.000 de lei. Schimbul a fost făcut de față cu poliția, după ce veterinarul din localitate a refuzat să intervină.

Potrivit Monitorul de Suceava,  cazul a ajuns în atenția  Asociației „Casa lui Pastrocle” datorită unei persoane din Vicovu de Suscă.

Roxana Ciornei, reprezentată a asociației, a intervenit pentru a salva animalul, dar s-a văzut pusă într-o situație dificilă din pricina medicului veterinar din localitate care nu a vrut să vină la fața locului și să constate actul de cruzime față de animal.

Incredibil! Răscumpărare de 1.000 de lei pentru un cal grav rănit! Animalul a ieșit din grajd noaptea și s-a izbit într-o mașină

„Romii trăgeau de calul rupt la piept să-l ia și să-l ducă la abator, acolo era destinația și rostul de ceva bani, căci după spusele lor – nu mai era bun de nimic, nici să tragă, dar nici de veterinar n-aveau bani. Romii susțineau că animalul a ieșit din grajd noaptea și s-a izbit într-o mașină, provocându-și urâta rană. Nu credem să fi fost așa, însă nici nu mai contează așa de mult asta”, au declarat pentru sursa citată reprezentanții asociației.Polițiștii i-au identificat pe romi și s-au dus la domiciliul lor, unde au găsit animalul suferind. Marea problemă a acestui caz este legată de lipsa de colaborare a medicului veterinar.„Am sunat medicul veterinar de la circa din Vicovu de Sus să vină la fața locului și să acorde un minim de îngrijiri medicale unui cal ce sângera de ore întregi, și, culmea, fusese sunat și de un inspector de la Direcția Sanitar Veterinară Suceava să vină acolo. Răspunsul domnului veterinar a fost: Păi cine sunteți voi să mă chemați acolo și să îmi dați ordine? Cine suntem? Oameni normali, ca oricare alții, care v-am cerut sprijin să ajutați un cal tăiat la gât, și v-ați bătut joc de noi, ăștia suntem”, a declarat Roxana Ciornei.În lipsa constatării unui medic veterinar, autoritățile nu au putut lua confisca animalul. Singura soluție pentru salvarea calului a fost cumpărarea lui cu 1.000 de lei.Calul a fost spălat, tratat, operat, cusut și cazat în condiții bune, la o herghelie.