Creme Puff a intrat în Cartea Recordurilor! Cine ar fi crezut că plăcerea lui Puff , cea mai longevivă pisică din lume, de a bea cafea o va face faimoasă? Pisica a intrat oficial în Cartea Recordurilor.

Creme Puff, o pisică de 38 de ani, este posesoarea recordului Guinness World pentru “Oldest Cat Ever” cu un record pentru că a fost cea mai mare băutoare de cafea. Ea a sorbit acea licoare, preferată de oameni, în fiecare dimineata pe tot parcursul vieții sale.

Cât trăiește o pisică? Există câțiva factori care contează foarte mult atunci când vorbim despre durata de viață a unei pisici

Mediul de viață, felul în care pisica este îngrijită, starea generală de sănătate a animalului sau dacă acesta a fost castrat sau sterilizat sunt factori care contează foarte mult atunci când vorbim despre durata de viață a unei pisici. Dintre acestea, castrarea și sterilizarea, după caz, sunt foarte importante. Aceste proceduri reduc riscul ca animalul să dezvolte boli ale sistemului reproducător la bătrânețe.

În mediul online s-a răspândit ideea că odată cu accesul la suplimentele alimentare și avansul medicinei veterinare, pisicile pot trăi și 20 de ani sau chiar mai mult. Însă această informație nu este neapărat una corectă. O cercetare făcută Caster, care a luat în considerare date colectate de pe zece site-uri de profil a scos la iveală că durata de viață a pisicilor variază de la 10 la 20 de ani.

Așadar, experții  au calculat că durata de viață medie a unei pisici domestice este de 15 ani.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da